Afbeelding
Bibliotheek Nijkerk

Tweede Nijkerks Leesfestival van start tijdens de Boekenweek van Jongeren

12 september 2021 om 13:26 Kunst

NIJKERK De Bibliotheek Nijkerk en Boekhandel Roodbeen organiseren het tweede Leesfestival voor jongeren in hun eigen boekenweek: de landelijke Boekenweek van Jongeren. Het thema voor het tweede Nijkerkse Leesfestival is ‘straatcultuur’. Jongeren kunnen van 17 september tot 3 oktober schrijvers ontmoeten, creatief aan de slag, samen een boekverfilming kijken, of genieten van spoken-word. Van escapespellen, spoken word tot graffiti: samen de liefde en passie rondom boeken ervaren en zoveel meer.

Vrijdagavond begint de boekenweek met creatief bezig zijn met aquarelpotloden, waterstiften en andere mooie materialen. Het thema van de avond en het kunstwerk luidt ‘Onderlinge verbinding’ van 19.00 tot 20.30 uur. 

MEET AND GREET Auteur Lisa van Campenhout, bekend van haar boek ‘Bijna echt’, komt zaterdagmiddag 18 september tussen 14.00 en 15.00 uur langs in de boekhandel om boeken te signeren! ‘Bijna echt’ heeft de debuutprijs 2021 gewonnen en is een heerlijk verhaal over vriendschap, leugens, zijn wie je wil zijn en fantasie. Ook op BookTok komt haar boek massaal voorbij. In het najaar verschijnt het nieuwe boek van Lisa (Anders, beter). Kom lekker langs om even met haar te praten of om je boek te laten signeren.

FILMAVOND Steeds vaker worden prachtige boeken verfilmd, waaronder het boek ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’. Op donderdagavond 23 september  (19.00-22.00 uur) komt Fleur Smid, van uitgeverij Blossom Books, langs om meer te vertellen over hoe boeken verfilmd worden en om samen de film te bekijken. Over de film: ‘Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. Hij zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.’

ESCAPESPEL Spelletjes spelen is de manier om lekker te ontspannen na een week school. Daarom houdt Roodbeen in de winkel vrijdag 24 september een spelletjesavond (19.00 tot 20.30 uur) waarbij verschillende spelletjes te proberen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Dixit, El Dorado en Clever. ,,Ook gaan wij ervoor zorgen dat er verschillende escaperoomspellen aanwezig zijn om uit te proberen met je vrienden.”

MEET AND GREET In de boekhandel sluiten ze de Boekenweek van Jongeren af met een auteursbezoek van Daniëlle Bakhuis. Ze is bekend van de spannende boeken ‘Zes seconden’, ‘De eliminatie’ en ‘De executie’ en vorig jaar auteur van het geschenk 3PAC. Ze komt zaterdag 25 september (14.00 tot 15.00 uur) meer vertellen over haar shortread, haar passie voor schrijven en vindt het erg gezellig om jullie te ontmoeten.

In de bibliotheek zijn er ‘spoken word’-artiesten te gast en worden graffitiworkshops gegeven in samenwerking met Het Kunstlokaal. Naast de activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn vinden er op de middelbare scholen auteursbezoeken plaats. Voor het boeken van een activiteit of meer informatie: www.bibliotheeknijkerk.nl en www.boekhandelroodbeen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie