wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh en directeur Roel Zuidhof.
wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh en directeur Roel Zuidhof.

Bibliotheek in de gemeente Nijkerk opnieuw gecertificeerd

3 september 2021 om 12:28 Maatschappelijk

NIJKERK De bibliotheek in de gemeente Nijkerk heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

De bibliotheek scoorde op alle onderdelen meer dan ruim voldoende. Hierdoor mag de bibliotheek zich opnieuw officieel ‘openbare bibliotheek’ blijven noemen en zo officieel partner zijn in het landelijk netwerk van openbare bibliotheken. Het certificaat is vier jaar geldig.

De auditoren waren ook te spreken over bijvoorbeeld het Taalhuis. ,,De bibliotheek weet proactief en flexibel in te spelen op de ontwikkelingen en neemt initiatief om haar rol in het maatschappelijk-educatieve veld in te vullen en op de agenda te zetten. Het brede activiteitenaanbod getuigt van een daadwerkelijke inzet op dat gebied”. Voor de bibliotheek staan nog wel aandachtspunten in het auditrapport waar de komende tijd aan moet worden gewerkt. Dat betreft onder andere het meten en zichtbaarder maken van de maatschappelijke waarde en het effect van de bibliotheek en een aantal interne proceszaken.

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh bij de onthulling van het officiële certificeringsbordje.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie