Afbeelding
BDU Media

Extra kleedlokalen voor Sparta Nijkerk

31 augustus 2021 om 07:25 Verenigingen

NIJKERK Door de gemeente Nijkerk wordt momenteel bekeken hoeveel kleedkamers de voetbalvereniging Sparta nodig heeft. De vereniging zelf heeft aangegeven dat het gaat om zes tot acht kleedkamers.

Wijnand Kooijmans

De behoefte komt, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub onder meer voort uit de enorme groei die het meisjesvoetbal heeft doorgemaakt. Inmiddels ligt het aantal voetbalsters al rond de driehonderd. ,,Het is belangrijk dat de meisjes geen gebruik hoeven te maken van een kleedkamer die moet worden gedeeld met jongens. Voldoende kleedkamers is onze verantwoordelijkheid.” 

De gemeente heeft nog geen geld gereserveerd voor de investeringen in de kleedkamers. Verwacht wordt dat de kosten wel passen binnen de gemeentelijke begroting, omdat de investering in veertig jaar kan worden afgeschreven.

Als het gaat om de binnensport is alleen de vervanging van sporthal Strijland in de begroting opgenomen. De verwachting is dat in 2022 400.000 euro benodigd is voor de vervanging van het kunstgras op het hoofdveld van de voetbalvereniging Sparta. Een jaar later is nog eens 250.000 nodig voor de vervanging van een tweede kunstgrasveld bij deze vereniging.

Een verdere investering in 2022 is een bedrag van 250.000 euro voor de vervanging van een kunstgrasveld bij de Sportclub Hoevelaken. Bij Veensche Boys in Nijkerkerveen staat de eerste vervanging van een kunstgrasveld in 2028 in de begroting voor een bedrag van 250.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie