Dit jaar bestaat de Flitstriatlon 25 jaar.
Dit jaar bestaat de Flitstriatlon 25 jaar. MARIE-JEANNE SOL

Flitstriatlon bestaat 25 jaar; speciale editie in september

5 augustus 2021 om 12:15 Overig

NIJKERK Dit jaar bestaat de a.s.r. Vitality Flitstriatlon 25 jaar. Daarom wordt op zondagmiddag 19 september een speciale editie gehouden, vanaf 13.00 uur nabij de Arkersluis aan de Zeedijk. 

De Flitstriatlon is een 1/8 triatlon bestaande uit 500 meter zwemmen in de Arkervaart, 20 kilometer fietsen en daarna 5 kilometer hardlopen in de Nijkerkse polder. Een toegankelijke wedstrijd voor zowel toppers als recreanten, georganiseerd door de atletiekvereniging in Nijkerk (AVN). 

De start is uniek door de tijdritformule, waarbij de deelnemers om de 10 seconden vertrekken. ,,Het is daardoor tot op het laatst spannend wie het snelste finisht”, aldus AVN. Meedoen aan de jubileumeditie kan individueel of samen met twee anderen, waarbij ieder een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. Inschrijven kan via: www.flitstriatlon.nl/inschrijven/.

CLINICS Elk jaar worden er in de aanloop naar de Flitstriatlon voor de deelnemers drie clinics aangeboden, onder leiding van ervaren Nijkerkse triatlete Femke Huijbrechts. De focus ligt op het lopen, fietsen en wisselen. Ook maken deelnemers kennis met het parcours, zodat zij goed voorbereid aan de start staan. De avonden zijn toegankelijk voor alle niveaus. Aanmelden voor de clinics kan door te mailen naar info@flitstriatlon.nl.

De clinics worden gehouden op 26, 31 augustus en 9 september, aanvang 18.45 uur bij de Arkersluis. 

VRIJWILLIGERS De Nijkerkse atletiekvereniging is nog op zoek naar vrijwilligers om het evenement te kunnen organiseren: ,,Met name zoeken wij mensen voor langs het parcours om de deelnemers en het verkeer in goede banen te leiden. Wil je ons deze dag helpen? Meld je aan door een mail te sturen naar info@flitstriatlon.nl.”

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie