Afbeelding
Maureen van Goethem

Dagbesteding ietz anders viert 3-jarig jubileum

16 juli 2021 om 14:00 Maatschappelijk

NIJKERK/PUTTEN Dagbesteding ‘ietz anders’ in Putten vierde woensdag 14 juli het 3-jarig jubileum. Bij de dagbesteding komen ook een aantal deelnemers uit Nijkerk. Deelnemers die normaal gesproken op de woensdag altijd aanwezig zijn, maakten de lunch klaar. Rond 10.30 uur kwamen alle vrijwilligers op de koffie en om 11.45 uur werden de andere deelnemers verwacht die normaliter niet op de woensdag aanwezig zijn.

Samen hebben zij geluncht op het nieuwe verandaterras. Na de lunch was het tijd voor diverse leuke spelletjes en als herinnering kregen alle deelnemers en vrijwilligers een strandlaken met logo mee naar huis. Helaas werkte het weer niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was dan ook een dolle dag vol met enthousiaste mensen.

MINI KOEIEN Voorafgaand aan deze dag is ook een nieuwe missie bekendgemaakt: de aanschaf van twee mini koeien. Op het erf van ietz anders zijn al kippen, schapen, varkens en een geit, maar er is nog ruimte op het erf. Aan de deelnemers is gevraagd welke dieren daar eventueel op mochten grazen. Democratisch werd gekozen voor mini koeien. Iedereen bij ietz anders is nu hard aan het sparen. Dit doen ze door eieren te verkopen waarvan de opbrengst in de ‘koeienpot’ gaat.

TERRAS Mario en Rijanne Bos stelden zich, zo’n twaalf jaar geleden alweer, de vraag: ‘Wat als geld geen issue zou zijn, wat zou dan onze droom zijn?’. Een vraag die enkele jaren bleef opspelen en uiteindelijk na veel uitzoekwerk resulteerde die vraag in een mooi pand voor dagbesteding naast hun woning. Een pand dat onlangs nog uitgebreid werd met een mooi verandaterras, zodat ook in deze coronatijd gezamenlijk met deelnemers en vrijwilligers (op gepaste 1,5 meterafstand) gegeten en gedronken kan worden.

Inmiddels helpen dochters Manon en Amber en zoon Jorick ook mee in hun vrije tijd. Bij dagbesteding ietz anders zijn op dit moment wekelijks elf (jong) volwassen deelnemers uit Putten en Nijkerk aan het werk (er is nog één plekje beschikbaar). Zij komen op verschillende dagen/dagdelen en voeren verschillende werkzaamheden uit en doen mee aangeboden activiteiten. 

DAGBESTEDING Een zinvolle invulling van de dag is belangrijk. Dagbesteding stimuleert talenten van de deelnemers te ontdekken in een veilige omgeving. Zij kunnen op eigen niveau en in eigen tempo aan de slag. Dat kan buiten zijn, in de tuin, bij de dieren, bij het houthakken, of binnen, waar productiewerk gedaan wordt, waar de deelnemers heerlijke taarten maken en waar het ‘winkeltje’ voorzien moet worden van eigen maaksels. Deze eigen maaksels worden als cadeautje verkocht. Alle opbrengsten komen dan weer ten goede aan ietz anders en worden gebruikt voor aanschaf van nieuwe materialen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie