Afbeelding
Pixabay

Gorka HBP mag afwijken van parkeerplaatsverplichting

13 juli 2021 om 14:15 Politiek

NIJKERK Het bedrijf Gorka HBP in Nijkerk hoeft minder parkeerplaatsen aan te leggen dan eerder was berekend. Dat is besloten door het college van burgemeester en wethouders.

Het college wil ontwikkelingen die de werkgelegenheid stimuleren niet laten stranden op de parkeerplaatsverplichting als het bedrijf in kwestie feitelijk minder medewerkers heeft dan er parkeerplaatsen moeten worden aangelegd. 

WEINIG MEDEWERKERS Het bedrijf Gorka is actief in de foodsector en heeft aangegeven dat zij met relatief weinig medewerkers werken in relatie tot het aantal vierkante meters bruto vloeroppervlak. Door automatisering en efficiënte productielijnen zijn er minder medewerkers nodig. Dit betekent dat er in de praktijk maximaal achttien medewerkers gelijktijdig aanwezig zijn in het betreffende bedrijfspand. Dat maakt, zo stelt het college, dat afgeweken kan worden van de aanleg van de verplichte 39 parkeerplaatsen. De gemeentelijke parkeernota biedt hiervoor ook de ruimte. 

Wel wordt aangegeven dat bij het wisselen van gebruiker van het pand een opvolgend bedrijf wel te maken krijgt met een tekort aan parkeerplaatsen. Dit zal dan bij de vergunningverlening wederom worden getoetst aan de dan geldende parkeernormen.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie