Even vragen aan is een ludieke sportrubriek van Stadnijkerk.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team of tak van sport.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?

Ik denk niet dat er één specifieke ploeggenoot is met wie ik een leuke vakantie zou hebben, maar dat we het vooral als team erg leuk zouden hebben op een vakantie. Wij zijn bijvoorbeeld als team zijnde naar Arnhem geweest als teamuitje dit seizoen. Dat was wel één van de hoogtepunten van dit jaar.

Wie is het lievelingetje van de trainer?

Dat moet Herman van den Brink zijn. Hij probeert ook wel eens op een uiterst gewiekste manier aan een basisplaats te komen. Door bijvoorbeeld aan te geven dat hij een basisplek wil en mocht dat niet zo zijn, hij anders maar gaat werken… (Zutphen uit).

Wie beschikt over de beste passing?

Patrick de Vries heeft een goede pass en weet vaak de vrije man te vinden. Ook Guus van Bokhorst heeft een goeie pass in zijn rechter waarmee hij de bal vaak achter de verdediging legt. 

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld?

Ik was altijd groot fan van Dirk Kuyt. Een ontzettend harde werker en een echte clublegende bij Feyenoord.

Wie is het meest ijdel in je team?

Justin van de Pol. Deze man had (inmiddels heeft deze jongen een vriendin) zo'n beetje elke week een Tinderdate. Wat een filter op je profiel wel niet kan doen...

Successupporter en gelegenheidsdrinker Bert Kruiskamp heeft een leuk trucje voor jongens die nieuw zijnWat is de grappigste vorm van kleedkamerhumor die jij hebt meegemaakt?

Bert Kruiskamp, successupporter en gelegenheidsdrinker bij Sparta 3, heeft een leuk trucje voor jongens die nieuw zijn bij het team op ze een beetje te kakken te zetten. Ik kan hier niet te veel over vertellen natuurlijk, maar om een tipje van de sluier op te lichten: het heeft te maken met een muntje en een dikke rochel.

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team?

Gerton van Middendorp is het nieuwste teamlid en zou een hoop kunnen toevoegen aan ons team.

Met wie zou jij een dag willen ruilen?

Doe maar Pim van den Brink. Heb gehoord dat hij een leuke zus heeft.

Wat was jouw mooiste wedstrijd(moment)?

Onze beste wedstrijd dit seizoen was de bekerwedstrijd tegen Vroomshoompse Boys 2. Dit team, dat een klasse hoger speelt, werd na penalty's opzij gezet. Slechts één penalty werd aan Spartaanse zijde gemist, maar het is me even ontgaan wie deze penalty ook alweer miste. 

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? 

Koop je voetbalschoenen met een andere dominerende kleur dan zwart, kratje bier meenemen bij de eerstvolgende wedstrijd.

Ik zou de acteerkunsten van Herman 'stervende zwaan' van den Brink wel willen hebbenAan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?

Trainer Tom Walet. Hij rijdt op wedstrijddagen nog wel eens een auto aan stront. Dat geloof je toch niet? Was niet eens zijn eigen auto. Dan ben je echt dom bezig. Zou mij nooit gebeuren…

Welk tenuetje hoeft bijna nooit gewassen te worden?

Davey van den Brink. Deze ijverige spits loopt gemiddeld zo'n 300 meter per wedstrijd.

Welke relatief kleine medespeler is verrassend sterk in de lucht?

Maarten van Veldhuizen is toch wel aardig atletisch aangelegd. Wel af en toe geblesseerd, maar hij moet zich dan misschien ook nog wat aanpassen aan het sublieme niveau van Sparta 3. Hetzelfde geldt voor Dylan de Mots. Helaas veel geblesseerd, maar een uiterst rappe en atletische speler.

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten?

Ik zou de acteerkunsten van Herman 'stervende zwaan' van den Brink wel is willen hebben. Elke wedstrijd schreeuwt deze jongen het uit op het veld terwijl er eigenlijk nooit wat aan de hand is.

In de groepsapp duiken nog wel eens filmpjes op waar de één wat blijer mee is dan de anderWie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp?

Het is eigenlijk altijd wel gezellig in de app. Vooral op de zaterdagavonden. Dan duiken er nog wel eens filmpjes op waar de één soms wat blijer mee is dan de ander. Bijvoorbeeld wanneer je na de teambarbecue in een levensgrote winkelwagen op een rotonde wilt klimmen maar er vervolgens uit lazert.

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje?

Opstootjes komen niet vaak voor in ons team, maar onze centrale verdediger Gerwin Oosterhof (Lange) is niet echt bepaald vrienden met de verdedigers van Otterlo 2. Dat waren dan ook wel beroepsdwazen.

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen?

Heb je even? Maar als ik er één zou moeten kiezen dan wordt dat zonder meer Harold Kruiskamp (Ollie). Het gerucht gaat dat hij vaak op zoek is naar de wat rijpere vrouwtjes.

Van wie vermoed of weet je dat hij of zij niet zijn eigen sporttas inpakt?

Lukas Rakhorst. Deze CDA politicus en toekomstig minister laat zijn sporttas inpakken door assistenten.

Wie is van de muziek in de kleedkamer?

Justin van de Pol en Tom Walet draaien meestal de nummertjes. De microfoon voor karaoke wordt er ook regelmatig bij gepakt.

Welke speler kent ze allemaal en heeft de tegenstander vooraf al volledig geanalyseerd op eventuele zwakke punten?

Lammert Visser is altijd goed op de hoogte van de tegenstander.

Wie loopt zich het meest te drukken tijdens kracht- of loopoefeningen?

Ikzelf ben absoluut geen fan van loop- of krachttrainingen. Ik train liever met een bal.

Voetbalschoenen in een andere kleur dan zwart? kratje bier meenemen bij de eerstvolgende wedstrijdWelke speler weet tijdens de warming-up vaak nog niet wie die dag de tegenstander is?

Rick (Blik) de Vries. Deze jongen zit dan niet officieel in het derde, maar als je tijdens de warming-up de telefoon van de trainer vraagt om je vader even te bellen om te vertellen dat je met het derde elftal mee moet doen, verdien je wel een vermelding.

Wie beschikt over het beste afstandsschot?

Carlo Koelewijn heeft een vurig schot in zijn benen (Als hij z'n dag heeft). Hij is dan ook niet voor niets één van de topscoorders van het elftal.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?

Ik heb eigenlijk geen rituelen. Lekker uitslapen tot een uur of 11 doe ik wel vaak. Dan op het gemakje ontbijten en richting de club.

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te 'survivallen'?

Rowdy Simon. Deze militair wordt naar alle hoeken van de wereld gestuurd als soldaat, dus een jungle zal hij ook wel aankunnen.

Welke 'luxepoes' zou het nog geen twee uurtjes uithouden?

Peter Bok. Die zou eerder op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde bar.

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent?

Patrick Haverlag en Jarco Davelaar die elke donderdag met ons meetrainen en daardoor echt een deel van het team zijn.

Eigen foto
Foto: Eigen foto