Even vragen aan is een ludieke sportrubriek van de Stad Nijkerk. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team of tak van sport.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?

Eigenlijk wel met iedereen uit het team. Voor mij is de perfecte vakantie om gezellig met je vrienden op vakantie te gaan en dan iedere dag een mooi feestje te maken. Zo hebben we een aantal laffe drinkers in het team die goed zouden kunnen zorgen voor de overmoedige drinkers. Zo kunnen we met zijn alle een mooi feestje maken. 

Wie is het lievelingetje van de trainer?

Aangezien we geen trainer hebben, zou ik op dit antwoord moeten antwoorden: 'Karlijn'. Zij neemt het meeste de leiding tijdens de trainingen waardoor zij waarschijnlijk zichzelf zal benoemen.

Wie beschikt over de beste passing?

De beste passing zal dan toch Thomas moeten zijn. Het is hem namelijk gelukt met een pass een doelpunt te maken vanaf de andere kan van het veld. 

Wie is het meest ijdel in je team?

Dat is voor mij duidelijk namelijk Debbie. Zij is degene op wie wij altijd staan te wachten, omdat mevrouw nog aan het douchen en opmaken is. Tijdens de wedstrijden ziet zij er ook altijd tip-top uit. Debbie maakt ook haar eigen sieraden en - sinds kort - ook kleding.  

Wat is het grappigste voorbeeld van ‘kleedkamerhumor’ dat jij hebt meegemaakt?

Het gebeurt ons geregeld dat wij de kleedkamer in komen en Eise gelijk de wc in duikt om even een angstdrolletje er uit te werken. Vrijwel altijd is het nadat Eise de deur van de wc weer openmaakt, niet meer leefbaar in de kleedkamer. Het leukste moment was dan nog wel dat er een stel jeugdspelers - nadat wij net uit de kleedkamer kwamen - er in wilden en niet wisten hoe snel zij daar weer weg moesten komen.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Frank Remijn

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team?

Dit is Leonie, zij is de jongste uit ons team. Ze is niet altijd de snelste, maar kan schieten als de beste. Zodra we Leonie - die er lief en onschuldig uit ziet - de bal geven, kan je er bijna vanuit gaan dat de bal door de korf gaat.

Met wie zou jij een dag willen ruilen?

Ik zou met Marijn ruilen. Hij studeert in Utrecht en woont daar ook. Volgens bronnen (Marijn zelf) kan je daar een mooi feestje vieren en hoef je daarna niet nog een lang stuk naar huis te reizen. Lijkt me ideaal!

Wat was jouw mooiste wedstrijd(moment)?

De wedstrijd waarin ik zes keer scoorde en dit daarna nooit meer gedaan heb. Vraag mij niet meer welke wedstrijd dit was... Wat ik wél weet, is dat er na die beruchte wedstrijd een mooi aantal kannetjes bier zijn uitgedeeld. 

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren?

Een verplicht biertje na de wedstrijd; het gebeurt namelijk te vaak dat er een groot deel van het team hem na de wedstrijd al snel smeert.

Welke relatief kleine medespeler is verrassend sterk in de lucht?

Makkelijk: Thomas. Het maakt niet uit wie je tegen over hem zet; hij vliegt alle kanten op en weet soms ook niet eens meer waar die is. De tegenstanders van Thomas zijn dan ook vaak de eerste van die ploeg die gewisseld moet worden. 

Wie mag wel eens vaker een rondje geven?

Leonie ze gooit het er vaak op dat ze geen geld heeft en dat ze nog jong is. 

Het maakt niet uit wie je tegenover Tomas zet; hij vliegt alle kanten op en weet soms ook niet eens meer waar die is

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?

Leonie heeft geen rijbewijs, maar heeft toch al kunnen bewijzen - door een scooter binnen één minuut tegen een winkelpui aan te rijden - dat ze niet waardig is om te rijden.

Welk tenuetje hoeft bijna nooit gewassen te worden?

Die van Debbie. Zij heeft afgelopen buitenseizoen bijna net zo vaak afgezegd, als dat ze er wel was. 

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten?

Leonie kan zeer goed afstandsschoten nemen en deze kwaliteit zou ik daarom ook wel willen.

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp?

Ik heb het niet nageteld, maar denk dat ik dit ben. Ik heb veel connecties binnen Sparta en word daardoor vaak aangewezen om dingen te regelen. Ook ben ik erg goed in om een plan er doorheen te drukken in de groepsapp, wat vaak resulteert in veel berichten. 

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje?

Dat zijn Debbie en ik. Debbie kan het soms niet zo goed vinden met de tegenstander. Debbie is dan ook niet bang om te laten weten wat ze denkt of vindt. Verder heb ik al heel snel veel commentaar op de scheidsrechter, als ik in de gaten heb dat hij niet eerlijk fluit. Dit komt vaak niet ten goede aan de wedstrijd.  

Wie zou eigenlijk extra contributie in rekening moeten worden gebracht en waarom?

Leonie. Het komt geregeld voor dat voor haar de verbandtrommel weer aangebroken moet worden, omdat ze weer gevallen of onderuit gegaan is. 

Jos stelt het warmlopen zo lang mogelijk uit en kan dus de tegenstander vast analyseren

Welke speler kent ze allemaal en heeft de tegenstander vooraf al volledig geanalyseerd op eventuele zwakke punten?

Karlijn B. Zij is de aanvoerster van het team is vaak tijdens het inschieten de tegenstander al aan het bekijken. Ook zou ik verwachten dat Jos al een hoop van de tegenstander zou moeten weten. Jos stelt het warmlopen namelijk zo lang mogelijk uit en heeft dus de tijd om dit te analyseren. 

Van wie vermoed of weet je dat hij of zij niet zijn eigen sporttas inpakt?

Eise heeft vaak een hele hoop eten bij zich, waarvan ik het vermoeden heb dat hij dat er niet zelf in gedaan heeft.

Wie is van de muziek in de kleedkamer?

Thomas is de man met de speaker en daardoor dus ook automatisch van de muziek. Ondanks dat Thomas de muziek aan zet, klinkt er nog wel eens kritiek dat een nummer uit zijn afspeellijst overgeslagen moet worden.

Wie beschikt over het beste afstandsschot?

Leonie.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Frank Remijn

Welke twee spelers weten elkaar blindelings te vinden en hebben aan een half woord genoeg tijdens een wedstrijd?

Karlijn B. en Karlijn D. ze hebben de zelfde naam en zijn ook nog eens goede vrienden. Tijdens de wedstrijd hebben zij dus allebei goed in de gaten wat er gebeuren moet.

Wie loopt zich het meest te drukken tijdens kracht- of loopoefeningen?

Thomas en Stefan zijn het meest fanatieke, ze gaan zelfs samen naast de training ook nog naar de sportschool om zichzelf uit te sloven. Als de rest van het team dan ook niet zo sportief zijn, zullen zij de eersten zijn om er iets van te zeggen.

En andersom: welke speler weet tijdens de warming-up vaak nog niet wie die dag de tegenstander is?

Jos: als je hem niet zou vertellen dat we spelen, dan zal hij ook niet uit zichzelf op het rooster kijken. Ik denk hierom dat Jos ook vaak niet weet tegen wie wij spelen. 

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan?

Leonie; haar bijnaam is namelijk 'lompe leo'. Ze heeft deze bijnaam dik verdiend. Zij komt heel vaak naar de training of wedstrijd met het bericht dat ze niet kan spelen omdat ze weer geblesseerd is.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?

Voorbereiding? Wat is dat? Vaak bespreken wij eerst met het team tegen wie we moeten spelen en wie er geen zin hebben om te spelen. Vaak blijven er genoeg mensen over om twee vakken van vier spelers te maken. Als we klaar zijn gaan we 8 minuten voor het einde van de voorgaande wedstrijd warmlopen (uiteraard ook geen minuut eerder, dat is energieverspilling). Dan schieten we wat ballen tegen de korf. Als de wedstrijd dan eindelijk start, doen we de handen bij elkaar en roepen we 'Sparta'.  

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te ‘survivallen’?

Eise en Stefan geef ik de meeste kans om veilig weg te komen. Stefan zou zelfs nog een auto kunnen fabriceren van de overgebleven vliegtuigresten terwijl Eise alvast het vuurtje aansteekt om te gaan eten. 

Welke ‘luxepoes’ zou het nog geen twee uurtjes uithouden?

Ik vermoed dat dit Debbie is. Zij zal bij het vliegtuig blijven om haar rolkoffer te gaan zoeken.

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent?

Heel veel respect voor Marijn: hij reist iedere training vanaf Utrecht naar Nijkerk om er bij te zijn.


Frank Remijn: 'Voorbereiding? Wat is dat?' - Eigen foto