De positie waarop ze speelt, verschilt enorm per wedstrijd. ,,Mijn kwaliteiten liggen overduidelijk in het aanvallende spel, kansen creëren en afronden. Maar er zitten ook wedstrijden tussen dat ik vooral dienend en reboudend mijn functies pak. Dit is vaak het geval wanneer ik veel druk krijg en moeilijk tot scoren kom. Gelukkig bezit ons eerste genoeg aanvallende kracht, en kunnen we eigenlijk over alle schijven scoren.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?

Ik denk dat we met alle karakters bij elkaar een geweldig, gezellige vakantie zouden hebben! Dit blijkt al tijdens het selectie-weekend, dat altijd wordt georganiseerd voor het eerste en tweede team tijdens de spannende selectierondes.

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team?

Ik kan zo snel niemand bedenken. Iedereen weet zijn of haar kwaliteiten per wedstrijd in te zetten en we weten van elkaar waar ieder zijn krachten liggen.

Wie is het lievelingetje van de trainer?

Niet per se één uitgesproken speler. Wel weet trainer Coen Hooijer voor iedereen een koos-naampje te bedenken. Klinkt vaak erg schattig.

Wie heeft de mooiste pass in de armen?

Die titel moet worden gedeeld door Daan en Wouter. Deze heren zijn beiden belangrijk in de vakken op het gebied van kansen creëren en medespelers een goeie assist bezorgen.

Welke topsporter was of is je grote voorbeeld? 

Die heb ik eigenlijk nooit echt gehad. Toen ik vroeger in de jeugdteams speelde, keek ik wel altijd enorm op tegen de dames en heren uit het eerste. Ik vond het ook altijd een feestje wanneer we team van de week waren, en ik mocht oplopen voordat de wedstrijd van het eerste begon.

Nu geniet ik van de kleine talentjes uit onze jeugdteams, die met ons mogen oplopen bij de thuiswedstrijden.

Wie is het meest ijdel in je team?

Dan denk ik eigenlijk direct aan Rianne.. Die gaat vaak als eerst de kleedkamer in, en komt er als laatste uit. Al moet ik zeggen, sinds ik bij de krullenkapper ben geweest, ik de meeste tijd nodig heb, haha.

Wat is de grappigste vorm van kleedkamerhumor die jij hebt meegemaakt?

Het canon zingen met de dames onder de douche. Vooral Mirjam geeft er vaak een extra tintje aan, omdat ze voor de tweede stem zorgt.

Wat was jouw mooiste wedstrijd(moment)?

Voordat ik vast in het eerste kwam te spelen, mocht ik eens invallen bij het eerste. Ik maakte toen twee doelpunten achter elkaar en werd het uiteindelijk een gelijkspel.

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren?

Nieuwe trainer Coen heeft aan het begin van het jaar het eerste samengesteld naar aanleiding van selectierondes. Ik vind dat de acht beste basisspelers nu in het eerste spelen, dus op het vlak van spelers zou ik niets veranderen.

Welke relatief kleine medespeler is verrassend sterk in de lucht?

Dan denk ik aan Wouter. Die is in vergelijking met de andere heren wat aan de kleinere kant, maar weet wel goed uit te blokken onder de korf.

Wie mag wel eens vaker een rondje geven?

Dan moet ik de pot er even bij pakken.. Leon houdt namelijk alles netjes bij.

Ik vond altijd een feestje wanneer we team van de week waren, en ik mocht oplopen voordat de wedstrijd van het eerste begonAan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?

Liever aan niemand, haha! Martijn bijvoorbeeld, die tikt al gauw de 200 kilometer per uur aan.

 Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen en welke kwaliteit(en) precies?

Daan, die maakt soms doelpunten waarvan ik niet snap hoe hij die bal nog omhoog heeft kunnen krijgen. Meestal zijn dit kleine kansjes recht onder de korf.

En ik zou wel iets wendbaarder willen zijn op verdedigend vlak. Van de dames is Rianne dan de dame met de beste verdedigende skills.

 Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp?

Trainer Coen Hooijer himself!

Welke speler kent ze allemaal en heeft de tegenstander al volledig geanalyseerd op eventuele zwakke punten?

Ik denk dat Mirjam alle wedstrijden altijd trouw op video bekijkt.

Van wie vermoed of weet je dat hij of zij niet zijn eigen sporttas inpakt?

Haha, oei, dat durf ik niet te zeggen. En ik hoop ook dat dit bij niemand het geval is...

Wie is van de muziek in de kleedkamer of op feestjes?

Wouter! Zodra we de kantine naderen, galmt de Nederlandstalige muziek je al snel om de oren.

Welke speler weet tijdens de warming-up vaak nog niet wie die dag de tegenstander is?

Ik hoop en denk niemand. Gezien er op dinsdag al over de tegenstander van zaterdag wordt gesproken. Ik denk dat ik me zelf het minst goed voorbereid op de desbetreffende tegenstander. Ik kijk eigenlijk nooit beelden, en ik scroll even snel door de samenvatting heen die Coen maakt. Dit doe ik eigenlijk bewust, om elke wedstrijd blanco in te gaan. Ik wacht wel af wie er tegenover me staat. Zo kan ik diegene ook niet onderschatten.

Want het aantal scheten dat hij tijdens een training laat, daar word je bang van!Het beste afstandsschot/worp wordt verzorgd door?

Poe, beste afstandsschot. Dit is per wedstrijd en training zeer verschillend. Iedereen heeft wel eens zijn dag niet. Zo scoort Daan of Anne er wel eens vijf of zes per wedstrijd, en ik bij wijze van spreken twee. Ligt enorm aan je tegenstander en wie er die dag op dreef is... Maar als je per se namen wilt horen, hebben naar mijn mening, gezien de techniek en rendement, Mirjam, Wouter en ik 'het beste afstandsschot'.

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan?

Mirjam! Zij wordt geregeld Mirna genoemd (Mirna de mol). Waar deze naam exact vandaan komt, weet ik niet precies. Zo hebben we nog bijnamen als Riekie (Marieke), Ryan (Rianne) en Tinus (Martijn).

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?

Mijn wedstrijdvoorbereiding ziet er meestal wel hetzelfde uit. Zo'n 15 minuten (lees 10, haha) voor de wedstrijd beginnen met warmlopen, in combinatie met wat rek- en strekoefeningen. Daarna schieten we met z'n allen in, en oefen ik de vrije bal nog een paar keer. Ondertussen kijken en roddelen we alvast wat over de tegenstanders die we vanaf een afstandje begluren...

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te 'survivallen'?

Leon komt als eerst in mij naar boven. Ik denk dat hij zich wel gaat redden, en ik denk dat hij zijn survivalskills wel op een rijtje heeft. Oh en Anne! Die weet van alle gewassen en bomen de naam, haha...

Welke 'luxepoes' zou het nog geen twee uurtjes uithouden?

Ik denk Rianne van de dames en Martijn van de heren. Rianne gaat haar eigen bedje het meest missen, en Martijn zijn auto en z'n schatje Kim.

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een 'bijzonder' ander talent?

Tinus! Althans, zijn darmen! Want het aantal scheten dat hij tijdens een training laat, daar word je bang van! Over de stank nog niet eens gesproken… haha!