Leisurelands neemt het besluit in samenspraak met de gemeente Barneveld en de politie. De nieuwe openingstijden werden ingesteld na de chaotisch verlopen Hemelvaartsdag. Toen waren de stranden stampvol, de coronarichtlijnen werden niet nagevolgd en aan het eind van de dag bleef er een gigantische hoeveelheid afval liggen op het terrein.

WERELD VAN VERSCHIL In het voorjaar had het recreatieterrein al geregeld te kampen met vernielzuchtige en overlast veroorzakende jongeren. Door de gewijzigde openingstijden ging het de afgelopen weken een stuk beter, zegt Van der Linden. ,,Echt een wereld van verschil ten opzichte van wat we de weken ervoor hebben gezien. Blijkbaar is het echt even nodig om te laten zien dat we dit niet meer accepteren. Gedráág je nu gewoon."

ONDER DE LOEP Of de sluiting na 1 september een vervolg krijgt, gezien de positieve ervaringen met de nieuwe openingstijden, kan Van der Linden nog niet zeggen. ,,We hopen dat het niet nodig is. We willen uiteraard graag mensen ontvangen. De komende weken gaan we het hele pakket aan maatregelen nog eens onder de loep nemen: handhaving, camera's, een alcoholverbod of de afsluiting voor auto's. Vervolgens besluiten we wat we na 1 september doen. "

TOEGANG Tot 1 september is Zeumeren alleen via de twee hoofdingangen toegankelijk, tussen 8.00 en 18.00 uur. Ook wordt een mobiele camera geplaatst. Wanneer het maximumaantal bezoekers wordt overschreden en de corona-richtlijnen hierdoor niet gehandhaafd kunnen worden, sluit Leisurelands de toegang voor auto's.

door Jannes Bijlsma

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke, spraakmakende of opmerkelijke verhalen uit de regio.