Een optreden bij een van de grotere Nederlandse artiesten kan daar flink aan bijdragen, maar Bergh nuanceert dit al snel: ,,Ik heb geen idee hoeveel mensen er in die zaal zullen zitten, maar ik zie het zeker als een hoogtepunt”, legt hij uit. Het begon allemaal op zijn elfde, toen hij na veel zeuren bij z’n moeder eindelijk een gitaar kreeg. ,,Ik ging op gitaarles”, vertelt Bergh. Hij maakte later ook covers die hij op zijn YouTube-kanaal publiceerde. ,,Ik werd uitgenodigd voor events en meetings wat er ook in resulteerde dat ik audities aangeboden kreeg en uiteindelijk op de Nederlandse Popacademie terechtkwam toen ik 19 was.”

ALAIN CLARK En nu staat Bergh in december op het podium bij Alain Clark, onder andere bekend van het nummer Father and Friend en zijn deelname aan het tv-programma Beste Zangers. ,,Het begon met een oproepje op zijn sociale media”, vertelt de Edenaar. ,,Hij was voor zijn show op zoek naar lokaal talent om een podium te bieden. Ik woon in Ede, de show is in Arnhem, dus ik twijfelde nogal, maar mijn moeder wist me te overtuigen en ik werd uitgekozen”, vertelt Bergh opgetogen. ,,Het is een onderdeel van de show, dus ik ga niet letterlijk met hem zingen, maar krijg de ruimte en tijd om een van mijn eigen nummers te doen.” 

De redactie selecteert, voor u, wekelijks een aantal belangrijke en spraakmakende verhalen uit de regio.

INSPIRATIE Zijn carrière begint dus aardig te rollen en hij brengt nog steeds nieuwe nummers uit. Waar Marvin zijn inspiratie vandaan haalt? ,,Meisjes”, antwoordt hij meteen. ,,Uit liefde voor meiden en het dagelijks leven. Dit zijn inspiratiebronnen voor mij”, legt hij uit. De nummers die hij schrijft behoren volgens Bergh zelf tot R&B, pop en hiphop. 

ENTHOUSIASME Terwijl Marvin Bergh zijn thuisstudio laat zien komt zijn enthousiasme voor muziek pas echt naar boven. Aan de muur hangen drie akoestische gitaren. ,,Deze heb ik net nieuw. Ik ben er zo blij mee”, vertelt hij. Om een foto te maken speelt Bergh met veel gemak een stuk muziek weg om de tijd te doden en om vervolgens nog even over die nieuwe gitaar door te gaan. ,,Het kost wat, maar dan heb je ook wel wat,” legt hij uit. ,,Ik ben er echt heel erg blij mee.” 

GELD Van zijn muziek leven kan Marvin nog niet. ,,Dat zou natuurlijk een ultiem doel zijn”, vertelt hij. ,,Maar dan moet je het echt hebben van optredens en dat balletje moet nog gaan lopen”, licht hij toe. ,,Daar zijn meer boekingen voor nodig en dat loopt allemaal via mijn management.” Wel wordt duidelijk dat zijn toekomst wat Marvin zelf betreft ligt bij muziek: ,,Ik hoop dat dit optreden in december daar ook aan bij kan dragen. Er zal toch een wat groter publiek op afkomen,” hoopt hij, ,,maar bovenal kijk ik ontzettend uit naar die avond  en ben ik blij dat het zo goed gaat.” 

Door Job Oldegbers