Een middagje reviews scoren doet de wenkbrauwen menig keer fronsen. Waar de een een top-recensie achterlaat, meldt de ander dat er van alles fout zit. Soms gefundeerd, maar gezien de laatste klager in dit artikel, ook zonder argumenten. Opvallend is dat er veel 'beroeps-beoordelers' zijn met vele honderden reviews. Hebben die niet wat beters te doen?

Gemeente Nijkerk. Google: 3,0 uit 13 reviews. 

POSITIEF: (Eurhino, ****) Er valt eigenlijk weinig aan te merken op dit stadhuis en z'n ambtenaren. Het werkt allemaal vrij efficiënt en oogt goed georganiseerd. Soms wat lang wachten.

NEGATIEF: (Herne, *) Traag, bureaucratisch. Echt een Kafkiaans instituut waar 'Het Proces' van Kafka als een leidraad wordt gehanteerd.

NS Station Nijkerk. Google: 3,9 uit 17 reviews. 

POSITIEF: (Mark Walet, ****) Station wordt netjes schoongehouden. Genoeg overdekte ruimte om te schuilen voor slecht weer. Kiosk mag wel wat langer open af en toe.

NEGATIEF: (Arno Tenkink, ***) Zeer jammer dat ze 1 van de kaart automaten hebben verwijderd hierdoor moet je soms haasten naar de andere kant van het perron om alsnog de OV kaart op te laden. 

Stadspark Nijkerk. Google: 4,1 uit 112 reviews. 

POSITIEF: (Tom van Rossum, *****) Mooi stadspark in het centrum van Nijkerk. Leuke waterpartijen en speeltuin. Zeker in de zomer lekker om te vertoeven.

NEGATIEF: (Albert van Ee, **) Niet erg groot. 

Bibliotheek Nijkerk. Google: 4,8 uit 16 reviews. 

POSITIEF: (Jermy Leeuiw, *****) Prettige bibliotheek waar veel georganiseerd wordt voor jong en oud. Het aanbod qua boeken is ruim voldoende en wordt dit keurig onderhouden. Tevens is het aanbod aan magazines en kranten zeer goed. Via de website kan vrijwel alles ingezien en geregeld worden. Bij fouten wordt er zeer vriendelijk en adequaat gereageerd. Keurig! Vaak is er geen parkeergelegenheid zodat de auto's op de rotonde geparkeerd staan. Zowel particulieren als bedrijven hanteren deze methode vreemd genoeg. 

NEGATIEF: De Bibliotheek Nijkerk heeft geen negatieve reviews.

Grote- of St. Catharinakerk. Google: 4.5 uit 65 reviews. 

POSITIEF: (Henry Hamstra, *****) Mooiste kerktoren van Nederland sinds 2012 en dat gaat nooit meer veranderen.

NEGATIEF: (Xander van Laarhoven, **) Van buiten mooi. God had zijn deur op slot. 

Vergader- en congrescentrum De Schakel Nijkerk. Google: 4,1 uit 216 reviews. 

POSITIEF: (Nico Smits, *****) Prettige vergaderruimte. Goed verzorgd. Prima locatie die redelijk centraal ligt. Aan te bevelen.

NEGATIEF: (Jenny F, **) Te weinig parkeerplaatsen. 

Voetbalvereniging Sparta Nijkerk. Google: 3,9 uit 119 reviews. 

POSITIEF: (Jochem van der Leur, ****) Mooie club. Prachtige accommodatie. Hoofdveld met tribune en business club ziet er professioneel uit. Op wedstrijddagen van het eerste elftal is het gezellig druk. Koffie niet echt goed en muziek in de kantine staat nogal hard.

NEGATIEF: (Noa, *) Ook super slecht, zij spelen ook vals. 

Sportpark De Brucht. Google: 3,6 uit 191 reviews.

POSITIEF: (Rinus van Peperstraten, *****) Prachtig sportcomplex, met tribune en vip-gedeelte. 

NEGATIEF: (Ben Pluimers, *) Slecht onderhouden, hoge entree, geen ambiance. Aftands en niet 1e klasse waardig. (Geweest bij NSC Nijkerk). 

Corlaer College Nijkerk. Google: 2,9 uit 54 reviews. 

POSITIEF: (Luc Angevare, *****) Echt een heel goede school! Ik ben blij dat ik hier naar toe ben gegaan. 

NEGATIEF: (Yara van Dasselaar, *) Leuke gevangenis. 

Jaap van der Krol Bad. Google: 3,8 uit 158 reviews. 

POSITIEF: (S., *****) Mooi kleinschalig zwembad. In de voorjaarsvakantie was het gemoedelijk druk en schoon. Geen gebruik gemaakt van horeca. Kluisjes te gebruiken met een euro die je terug krijgt. Glijbaan stelt weinig voor, daarom geen 5de ster.

NEGATIEF: (Lizette Leeuwis, *) Wat een klantonvriendelijk en stug bedrijf is Optisport! Bijna 2 jaar heeft mijn jongste dochter wekelijks een klein uurtje zwemles maar nog steeds geen diploma. Mijn andere 3 dochters haalden hun A/B-diploma's binnen 1,5 jaar bij Bad Bloemendaal! Het laatste jaar meerdere keren gesproken via de telefoon en/of gemaild waarbij zij, waaronder manager Fabian, aangeven terug te komen op mijn klacht maar vervolgens niets meer van zich lieten horen. Tot op heden was het beleid van Optisport: geen zwemlespakket en/of diplomagarantie. Maar wat schetst mijn verbazing: deze zomer hebben zij een nieuwe actie, namelijk 3 weken zwemles met diplomagarantie! Natuurlijk heb ik gebeld en besproken wat dit, na 2 jaar, voor onze dochter kan betekenen. Heel simpel volgens Optisport, namelijk ze mag meedoen tegen het volle tarief (798 euro). Er was niets anders mogelijk. Stug en klantonvriendelijk zoals ze altijd hebben gedaan. Spijtig en een gemiste kans... 

Sportvereniging Veensche Boys. Google: 4,0 uit 74 reviews. 

POSITIEF: (Henk de Greef, *****) Prachtige accommodatie in het mooiste dorp van Nederland. 

NEGATIEF: (Lotte. De, ***) Jammer dat het in Nijkerkerveen is maar ach. Mooi gebouw en altijd gezellig.   

Connexxion Station Hoevelaken. Google: 3,8 uit 8 reviews. 

POSITIEF: (Egbert Metzler, *****) Ik vind het ontzettend leuk hoe gemakkelijk het is om hier in Nederland met de trein te reizen. Op Schiphol kunt u alvast de kaartjes / dagkaartjes voor Amersfoort - Hoevelaken kopen en de tijden waarop de treinen rijden zijn echt geweldig. De kleine halte heeft een overdekte overgang en een brug over de snelweg om bij Hoevelaken te komen.

NEGATIEF: (D. de Wit, ***) Station Hoevelaken is een eenvoudig station aan de snelweg. Er is een overdekte wachtruimte op het perron. Ook is er een informatiezuil met toilet, maar deze was medio april 2018 nog niet in gebruik.  Aan de ene kant van het station is de bushalte en aan de andere kant ligt het parkeerterrein. Bovenop het station is de fietsenstalling. Het station is niet gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg.

De Bonte Koe (Parkeergarage). Google: 3,7 uit 14 reviews. 

POSITIEF: (Jermy Leeuwis, *****) Prima parkeerplaats tegen het centrum van Nijkerk aan. De trap is een beetje eng. Let op bij het verlaten van de parkeergarage. Meerdere auto's hebben het muurtje geschampt. 

NEGATIEF: (Christiaan Ripken, *) Parkeren in Nijkerk zou gratis moeten zijn. 

Aeres VMBO & MBO Nijkerk. Google: 3,7 uit 10 reviews. 

POSITIEF: (Jochem van Veen, *****) Top school. 

NEGATIEF: (Willem van den Bosch, *) Wat een ... school. 

Cabaretier Pieter Derks toonde zich in december 2017 voor NPO Radio1 als columnist (’Druktemaker’) ook gefascineerd door het fenomeen ‘Google reviews’.