Paul Nolens

De basisscholen die woensdag deelnemen aan de staking zijn Daltonschool Corlaer, Het Baken, de Koningslinde, de Oranje-Nassauschool (ONS) en de Prins Willem-Alexanderschool (PWA) in Nijkerk. In Hoevelaken sluiten De Spreng, 't Blokhuus en de Schimmelpenninck van der Oyeschool hun deuren voor de leerlingen.

[HSN] De basisscholen van de HSN (Hervormde Schoolvereniging Nijkerk) zijn woensdag allemaal wel open. Dit zijn De Hoeksteen, de Maranathaschool de Rehobothschool, De Appelgaard, en de Ichtusschool in Nijkerk en de Johannes Calvijnschool in Nijkerkerveen. Jan Blonk, waarnemend directeur van HSN: ,,Het kan best zijn dat een groepje leerkrachten gaat staken. Dat is hun goed recht. Maar de scholen zijn niet gesloten. We zetten staken niet snel in als middel, maar veroordelen het zeker niet.''

[ROMMELIG] De gereformeerde basisschool de Open Kring aan de Dennenlaan opent woensdag ook haar deuren, terwijl de schoolleiding dat in eerste instantie niet van plan was. Geertje van Twillert: ,,We staken niet mee, maar zouden dat eerst wel doen. Het is allemaal zo rommelig geworden de laatste dagen bij de bonden, dat we hebben besloten toch niet mee te staken.''

School Holk en de Emmaschool in Nijkerk zijn woensdag niet van plan om te gaan staken en zijn dus geopend. Deze scholen waren ook voor de onrust van de laatste dagen niet van plan om te gaan staken.

[DANKDAG] De Willem Farelschool in Hoevelaken staakt woensdag niet, maar is wél gesloten voor de leerlingen. De leerlingen van deze school hebben de dag vrij om dankdag te kunnen vieren. Dat was al zo gepland, de leerlingen hebben ieder jaar vrij met dankdag. De leerkrachten zijn op school wel aan het werk.

Ook het voortgezet onderwijs in Nijkerk zal woensdag doorgaan: het Corlaer College, Accent en Aeres in Nijkerk en het Van Lodestein College in Hoevelaken openen woensdag gewoon hun deuren voor de leerlingen.