Ze is een geboren en getogen Nijkerkse, maar had nooit verwacht dat de liefde van haar leven op een steenworp afstand zou wonen, maar dat ze hem tegen zou komen tijdens een vakantie. Rowynn: ,,Mijn opa en oma en mijn ouders wonen in Nijkerk en ik ben hier geboren en getogen. Het is oprecht een leuk verhaal hoe Wietze, die uit Amersfoort komt, en ik elkaar hebben ontmoet.” Al jaren sport Rowynn bij Tennisvereniging Sparta Nijkerk. In de zomer gaat ze vaak op tenniskamp met vriendinnen in Breskens in Zeeuws Vlaanderen. Twee jaar geleden besloten de dames naar Terneuzen te gaan, waar een studententoernooi van een week werd georganiseerd. 

AAN HET LIJNTJE Rowynn: ,,Wietze zat bij Ludica, de studententennisvereniging uit Enschede. Hij was die dag naar Gent geweest en had aardig wat op toen we elkaar voor het eerst zagen. Mijn vriendinnengroep had een t-shirt laten bedrukken met al onze namen, dus hij riep me bij mijn naam en vroeg om mijn telefoonnummer. Ik besloot hem aan het lijntje te houden en te zeggen dat hij het de volgende dag als hij wat nuchterder was het nog een keer mocht vragen.” Het duurde nog 48 uur voor ze elkaar goed konden spreken. Rowynn: ,,Het werd woensdag en ik wist al snel dat er een leuke klik was tussen ons. Hij was net klaar met zijn studie in Enschede en zou na de zomer weer terug gaan naar Amersfoort.” 

Wietze zag het tenniskamp als zijn afscheidstoernooi bij Ludica. ,,Ik vond Rowynn meteen leuker dan ik had verwacht. We waren met vijftig studenten op het toernooi in Terneuzen en dat waren allemaal mannen, dus er was veel concurrentie.” Rowynn: ,,Wij als meidengroep kregen alle aandacht, maar we waren niet op zoek naar een relatie. Ik kwam zelfs net uit een relatie dus ik wilde niet direct een nieuwe aangaan, maar Wietze was het wel waard.” 

Ik ging graag bij Wietze kijken als hij speelde, maar hij kwam nooit bij mij kijken.

Overdag, gedurende het toernooi, zagen ze kans om tussen de wedstrijden door elkaar op te zoeken. Wietze: ,,Iedereen van Ludica zat ons natuurlijk op te jutten, maar we namen overal rustig de tijd voor. Omdat het toernooi nog dagen zou duren hebben we elkaar echt goed leren kennen.” Rowynn: ,,Omdat Wietze uit zo'n  grote studentenvereniging kwam, werden we echt opgenomen in de groep. Op het terrein van de club waar het toernooi werd gehouden hebben we veel feesten meegemaakt. We zaten overdag en ‘s avonds altijd bij elkaar. We deden aan drie onderdelen mee op het toernooi. Ik ging graag bij Wietze kijken als hij speelde, maar hij kwam nooit bij mij kijken.” Wietze lacht: ,,Ik wilde niet wanhopig overkomen.” 

BIJZONDERE PLEK Nadat Rowynn nog een week bij haar opa en oma op vakantie was geweest, hadden ze officieel verkering. Rowynn: ,,Ik wist zeker: dit wordt hem gewoon.” Terneuzen blijft speciaal voor het stel, ze gingen er vorig jaar weer naartoe voor een tenniskamp. Wietze: ,,We zijn als stelletje naar Terneuzen gegaan en kregen daar de papieren op de mail voor ons huurappartement in het centrum van Nijkerk. Die hebben we ter plekke geprint en getekend. Voor ons de start van ons samenwonen. Het blijft dus een plek met bijzondere herinneringen.” 

NIJKERK Ze hebben wel naar huurwoningen in Amersfoort gekeken, maar Rowynn wil graag in Nijkerk blijven: ,,Amersfoort is in de eerste plaats veel duurder, en ik heb hier alles. Wietze moest toen hij terugkwam in Amersfoort toch een heel nieuw leven opbouwen. We zijn nu aan het kijken of we een huis kunnen kopen, maar voorlopig genieten we nog van de binnenstad met alle terrasjes.” 

Ze tennissen nog steeds, bij tennisvereniging Sparta, maar niet vaak samen. Rowynn: ,,Ik speel bovengemiddeld en speel ook graag toernooien. Ik denk dat als we samen op de baan zouden staan op een toernooi ik er chagrijnig van zou worden, omdat ik dan veel van zijn spel zou moeten compenseren. Gelukkig heeft hij nu wel mensen gevonden waarmee hij de baan op kan. Hij houdt ook erg van voetbal, dus de aansluiting met een club hier is zo gemaakt.” 

De twee zijn maar wat blij dat ze elkaar tijdens hun tennisvakantie hebben ontmoet. Rowynn: ,,Wietze zat in zijn laatste jaar van de vereniging en had ook niet kunnen gaan. Ik had voor het tenniskamp in Breskens kunnen kiezen. En toevallig stonden we allebei open voor een nieuwe relatie. Het blijft een bijzonder verhaal om aan anderen te vertellen.”