Twee weken geleden zat Dennis net als vele miljoenen andere Nederlanders voor de televisie om de maatregelen van het ministerie te horen. ,,Om 17.30 uur was de persconferentie en om 18.00 uur moest alle horeca gesloten worden. Ik kreeg spontaan tranen in mijn ogen. Sinds oktober hebben wij het beheer over de bar bij de Zuidwal overgenomen en wij waren net bezig met de opbouw ervan." Ook het nieuws op de persconferentie de week erna dat de geplande evenementen tot 1 juni gecanceld moesten worden, viel erg slecht. ,,De eerste paar dagen hoopten we dat de maatregelen voor een week of twee of drie zouden duren en dat we daarna flink konden doorwerken om het Smaakfestival dat eind mei gepland stond door te laten gaan."

OPLUCHTING Het werd alleen maar moeilijker: het complete evenement moest geannuleerd worden, met alle gevolgen van dien. ,,Het is gek, maar toch was er opluchting toen we hoorden dat we tot 1 juni niks meer mochten doen. Nu kunnen we bepaalde vervolgstappen al maken. Er kwam zoveel op ons af wat we normaal gesproken niet gewend zijn. Nu konden we aan de slag met evenementen verplaatsen of cancelen."  

De dag na de tweede persconferentie ging Dennis direct aan de slag om externe partijen te benaderen die bij de evenementen betrokken zijn. ,,Mensen die een kaartje hebben gekocht voor het Smaakfestival kunnen hun ticket op de volgende editie gewoon gebruiken. We verplaatsen het evenement naar het voorjaar van 2021." Ook in de trouwbranche vielen er veel klappen en heeft ook gevolgen voor ID-DJ Entertainment. ,,Normaal gesproken hebben we tussen de veertig en vijftig bruiloften die onze DJ's hosten. Die werden geannuleerd of verschoven. Het was gewoon te veel wat we op ons bord kregen, het voelt dan ook echt als een emotionele rollercoaster waar we in zitten." Als ondernemer in de entertainmentindustrie moeten Dennis en Corin het vooral hebben van de maanden april, mei en juni. ,,De meeste bruiloften zijn in deze maanden. Nu beginnen ook de bruidsparen die in juli hun feest zouden gaan houden af te haken." 

Toen Rob Veltink vroeg of ik hem wilde helpen, heb ik dit met beide handen aangepaktDennis bleef niet bij de pakken neerzitten en gebruikt de vrije tijd die hij terug kreeg om anderen te helpen. ,,Honderdduizend bedrijven liggen op hun kont. De een gaat dicht en een ander kan niks. Toen Rob Veltink met de vraag kwam of ik hem wilde komen helpen, heb ik dit met beide handen aangepakt. Samen met Gerben Viester desinfecteren we boodschappenkarretjes. Ook handhaven we het deurbeleid en de coronamaatregelen." Met entertainer Aristakes maakt Dennis iedere dag een toer langs zorgcentra. ,,Aristakes verzorgt al jarenlang miniconcerten voor bewoners van zorgcentra en samen zijn we vrijwillig langs zorgcentra gegaan om daar voor de mensen te kunnen spelen. Aristakes had een geluidsinstallatie nodig en wij konden hem daarin ondersteunen. Samen zorgen wij ervoor dat ouderen weer een glimlach op hun gezicht kunnen krijgen. Het is mooi om er te kunnen staan, vaak zien we ouderen huilend of lachend achter hun raam staan."

Het artikel gaat verder onder de foto, van de dochter van Dennis en Corin van den Hoogen. Ook zij doen mee aan de t-shirtactie voor het zorgpersoneel.

Om de t-shirtactie die voor de zorg is opgestart onder de aandacht te brengen, heeft Dennis de facebookpagina 'Hart voor de zorg t shirt' opgestart, waar iedereen die een beschilder t-shirt heeft gemaakt voor de zorg een foto kan plaatsen. ,,Ik ben ondernemer, dus ook als ik niet kan werken blijf ik vernieuwen en dingen bedenken, al is het alleen maar om bezig te zijn. Het is verder een hele vervelende periode, maar ik ben niet van plan om in zak en as te blijven zitten", zegt hij vastberaden.

Toch weet hij ook heel goed dat deze crisis verstrekkende gevolgen kan hebben. ,,Misschien gaan wij of collega's omvallen, iets wat heel zwaar en triest zou zijn. Iedereen heeft last van deze crisis, of je nu schilder bent of importeur van producten. We volgen het nieuws op de voet, maar zijn bang dat de maatregelen nog verder verlengd worden. Misschien zitten we nog wel twee maanden zonder inkomen. Ik hoop op nieuws vanuit de overheid, dat ondernemers geholpen worden door de gemeente en de overheid. De informatiestroom daarover blijft wisselen en wijzigen, maar dat is te begrijpen, omdat zij dit ook nog nooit hebben meegemaakt." 

Door Maranke Pater