Afbeelding
Pixabay

Gemeente Nijkerk bezorgt eerste mantelzorgwaarderingen

22 december 2021 om 09:30 Zorg

NIJKERK Het eerste deel van de mantelzorgwaarderingen is verstuurd aan de mantelzorgers in de gemeente Nijkerk. Vanwege de coronamaatregelen is deze waardering via de post verstuurd. Met deze cadeaubon laat de gemeente weten dat zij de mantelzorgers heel belangrijk vindt. Sociale netwerken spelen een grote rol in onze samenleving.

Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,Mantelzorgers zetten zich in voor hun naasten. Ook in het afgelopen coronajaar toen de zorg soms extra zwaar was. Ik waardeer de inzet van mantelzorgers zeer. Ze doen dit uit liefde voor de ander. Het is een groot goed dat mensen dit voor elkaar over hebben. Ik bedank de mantelzorgers dan ook heel erg!”

WAT IS MANTELZORG? Mantelzorgers zorgen voor iemand met een ernstige en/of langdurige ziekte of een beperking. Dit kan om veel verschillende soorten zorg gaan. Denk aan persoonlijke verzorging (wassen, aankleden, eten en/of medicatie geven), begeleiding, helpen met vervoer en doktersbezoek, maar ook huishoudelijke en administratieve taken.

ONDERSTEUNING Sigma biedt in opdracht van de gemeente Nijkerk ondersteuning en informatie aan mantelzorgers. Ze geven advies, bijvoorbeeld over welke regelingen en voorzieningen er zijn om de zorg van mantelzorgers iets te verlichten. Dan kun je denken aan hulp thuis, zodat de mantelzorger zelf even op adem kan komen of er even tussenuit kan. Maar ook aan hulp met het invullen van allerlei formulieren. De consulenten van Sigma bieden daarnaast een luisterend oor. Voor meer informatie of vragen kunnen mantelzorgers contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Sigma: mantelzorg@sigma-nijkerk.nl of 033-247 4830.

AANVRAGEN Mantelzorgers kunnen de mantelzorgwaardering nog aanvragen tot 1 januari 2022. Hiervoor vullen zij het formulier in op www.nijkerk.eu/mantelzorgwaardering. Jonge mantelzorgers moeten de aanmelding samen met een volwassene doen. Ook degene die mantelzorg krijgt, kan het formulier invullen voor de mantelzorger. Vragen kunnen zij stellen via mantelzorgwaardering@nijkerk.eu of telefoonnummer 14 033.

De mantelzorgwaardering is een cadeaubon waarmee de gemeente laat weten mantelzorg belangrijk te vinden. Eind 2020 heeft de gemeenteraad het bedrag van de cadeaubon vastgesteld op 50 euro.

advertentie
advertentie