Afbeelding
Harry Koelewijn

Stadhuis als tijdelijk briefadres mogelijk

26 februari 2020 om 07:15 Zorg

NIJKERK De gemeente Nijkerk heeft een nieuwe regeling vastgesteld die het mogelijk maakt dat in bijzondere situaties het stadhuis als briefadres kan worden gebruikt.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is een handreiking die is gedaan door de minister van binnenlandse zaken voor een juiste toepassing van deze adressen in de basisregistratie personen. Het gaat om een briefadres voor kwetsbare doelgroepen, zoals dak- en thuislozen en mensen met een hulpvraag. Door hen deze mogelijkheid te bieden, kan aan die mensen de hulp worden geboden die nodig is.

Bovendien is het terugdringen van het onjuist gebruik van een briefadres essentieel om fraude aan te kunnen pakken. Door een juiste inschrijving kan ook een burger die niet in beeld wil komen toch zichtbaar worden.

Het stappenplan dat de minister heeft opgesteld maakt het voor de gemeente Nijkerk mogelijk de inwoners duidelijk te informeren over de regels in Nijkerk. Bovendien wordt bereikt dat alleen burgers die in een actuele crisissituatie verkeren gebruik kunnen maken van het stadhuis als briefadres. Daarmee wordt wildgroei voorkomen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie