Henk Jansen met op de achtergrond de schermen waarop de systemen van klanten worden gemonitord.
Henk Jansen met op de achtergrond de schermen waarop de systemen van klanten worden gemonitord. Glfex / Worcflow V.O.F.
Vakmannen in beeld

Henk Jansen Gflex is bij specialist in ICT-beveiliging

18 mei 2023 om 15:30 Zakelijk

NIJKERK Wat betekent het als je drie dagen niet kunt werken, omdat de computersystemen van het bedrijf ‘plat’ liggen? Deze vraag stelt Henk Jansen altijd aan nieuwe klanten van Gflex. ,,Dan realiseren ondernemers zich dat uitval heel kostbaar is en dat investeren in veiligheid loont.”

Gflex is een totaalaanbieder in ICT. In 2000 opgericht in Putten door Gerwin Eersen, maar het bedrijf is sinds april 2018 gevestigd in Nijkerk. Henk Jansen is verantwoordelijk voor marketing en sales bij Gflex, waar hij nu 2,5 jaar werkt.
Gflex richt zich op de mkb-ondernemingen in de regio met tussen de tien en vijftig werkplekken. ,,We hebben ook wat kleinere klanten en ook grotere mkb-bedrijven van een paar honderd man, maar dit is wel onze specifieke doelgroep. Meestal hebben deze bedrijven geen ICT-kennis in huis of personeel dat zich hiermee bezighoudt. Ze zijn daarvoor te klein en hebben behoefte aan een ICT-dienstverlener die hen daarin begeleidt. Want de noodzaak om het goed te regelen wordt steeds groter.”

Belangrijk is dat het goed, snel, stabiel en bovenal veilig is

Dit gaat vanuit Gflex beduidend verder dan het leveren van computers. Bedrijven gebruiken complexere software die in de cloud draait en lokaal. ,,Belangrijk is dat het goed, snel, stabiel en bovenal veilig is. Wij zorgen voor het internet, de router, het netwerk (bekabeld en draadloos), de servers tot en met de werkplekken en randapparatuur, zoals printers.”

Steeds belangrijker wordt de dienstverlening hier omheen: back-up, veiligheid door antivirussoftware en monitoring of de systemen goed draaien. ,,Als een server een probleem heeft, bijvoorbeeld een vol geheugen of schijf, dan weten wij dat vaak eerder dan de klant. Onze software signaleert deze problemen direct en alles wordt gemeld van klanten die wij monitoren. Deze meldingen zien wij op onze schermen op kantoor en telefoons.”

INVESTEREN IN VEILIGHEID

Over het belang van goede beveiliging zegt Jansen: ,,Uitval van systemen kan voor bedrijven desastreus zijn. Als een systeem van een bedrijf in de foodsector twee of drie dagen niet werkt, kunnen klanten niet beleverd worden en moeten verse producten worden weggegooid. De schade die ontstaat kost veel geld en het geeft reputatieschade. Een bedrijf dat gehackt wordt door ransomeware kan niet meer bij bestanden, omdat deze versleuteld worden. Voor de sleutel moet veel geld - vaak in bitcoins - worden betaald. Dit kun je beter voor zijn door te investeren in veiligheid.” De diensten van Gflex gaan steeds meer richting 24/7. ,,Zorg wordt 24/7 geleverd, maar ook hackers zijn 24/7 actief. Samen met een leverancier - een Security Operations Center - wordt alles actief gemonitord. Gebeurt er iets verdachts, dan grijpen wij in en halen we de computer van het netwerk om verdere schade te voorkomen.” Meer informatie? Neem contact op met Henk Jansen: henk@gflex.nl

Gflex, Watergoorweg 104c, 3861 MA Nijkerk, tel. 088-7810000, www.gflex.nl

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Stad Nijkerk.nl? Neem dan contact op met Gemma Lijbers (06-53488564, g.lijbers@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

advertentie
advertentie