Gert Huisman in de showroom met een 'steel-lijn' keuken en een standaard keuken met glasdeurkoeling.
Gert Huisman in de showroom met een 'steel-lijn' keuken en een standaard keuken met glasdeurkoeling.
Vakmannen in beeld

Kitchen at work: keukens voor de zakelijke markt

17 mei 2023 om 19:12 Zakelijk

NIJKERK Professionele keukens met een zakelijke uitstraling. Dat is Kitchen at work, het vorig jaar in Nijkerk gevestigde nieuwe bedrijf van Gert Huisman. Door zijn ervaring met horecakeukens richt hij zich op een brede doelgroep. Met standaard keukens met professionele apparatuur en plug and play metalen keukens.

Gert Huisman (53) uit Voorthuizen is op de Veluwe bekend van Skippy Rent, het verhuurbedrijf dat tot 2019 26 jaar in zijn bezit was. Door de seizoensinvloeden en krapte in personeel kwam hij echter niet meer aan ondernemen toe. „We moesten zorgen dat we genoeg mensen hadden om de klussen geklaard te krijgen. De ruimte tot nieuwe ideeën uitdenken was er nauwelijks meer”, legt hij de verkoop uit.

In februari 2022 sloeg hij een nieuwe weg in en levert sinds oktober keukens onder het label Kitchen at work. Huisman kocht vorig jaar een pand aan de Smitspol in Nijkerk, vlakbij de A28. De showroom heeft een casco industriële uitstraling met vrijstaande wanden en is dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Hier staan projectkeukens in diverse afmetingen, een luxe kantinekeuken met allerlei opties en scherp geprijsde keukens voor de recreatiebranche. Ook is er een range aan metalen keukens te zien, van 90 centimeter tot 1,80 meter breed. Beneden staat een lijn keukens met hoger of verstelbaar werkblad voor mindervalide gebruikers. Ook is hier een lijn mobiele keukens opgesteld, voor tijdelijk gebruik op beurzen en evenementen.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


De metalen keuken van Kitchen at Work - Foto: Marco Jansen

METALEN KEUKENS

„Met Skippy Rent waren we veel actief bij evenementen. We leverden de complete tent van Heel Holland Bakt, inclusief keukens. Door mijn ervaring met horecakeukens kwam ik in aanraking met metalen keukens voor algemeen gebruik. Na onderzoek heb ik hiervoor gekozen en ik lever ze nu onder eigen label. Een compacte keuken tot 1,80 meter breed waar alles in zit: een koelkast, vaatwasser, oven/magnetron, inductiekookplaat en besteklade.”

We zijn no-nonsense en zetten in op kwaliteit en duurzaamheid door keukens met een zakelijke uitstraling

Stalen keukens vindt Huisman qua uitstraling niet onder doen voor houten keukens. „Ze zijn wel veel sterker dan een doorsnee keuken van spaanplaat, die uitzet als het vochtig is. Metalen keukens kunnen wel in vochtige ruimtes staan. De keukens zijn onder meer bedoeld voor de recreatiebranche, want ze zijn goed toepasbaar in vakantiehuisjes. Als de kachel na het seizoen uitgaat, is de kans op schade bij een houten keuken een stuk groter. De levensduur van een metalen keuken is twee keer zo lang en de keuken is hufterproof. Als er wat kapot gaat, kan elk onderdeel los besteld en vervangen worden. Metalen keukens kunnen ook goed worden schoongehouden. Ook is metaal heel goed recyclebaar.”

Een ander voordeel is dat ze kant en klaar geleverd worden. „Metalen keukens worden voorgemonteerd vanuit de fabriek geleverd en zijn plug & play inzetbaar. Je plaatst ze als een kast tegen de muur, de loodgieter/installateur hoeft de keuken alleen maar aan te sluiten op stroom, water en afvoer en de stekker kan in het stopcontact.” Stalen keukens zijn er vanaf 700 tot 3.500 euro, exclusief btw.

PROFESSIONELE APPARATUUR

Ook met gewone keukens wil Kitchen at work zich onderscheiden. „We zijn no-nonsense en zetten in op kwaliteit en duurzaamheid door keukens met een zakelijke uitstraling. We verkopen de ‘standaard keukens’ voor de zakelijke markt in combinatie met professionele apparatuur. Vanaf 1 januari 2024 zijn alle plastic en kartonnen bekertjes verboden, waardoor bij veel bedrijven afwas gaat ontstaan. We zijn dealer van Miele Professional en bouwen in een standaardkeuken een professionele vaatwasser in met een wastijd van gemiddeld 15 minuten.”

In de keukens voor pantry’s, zoals een kleine koffiecorner keuken of een inloopkeuken in een kantoorgebouw, wordt koeling toegepast in combinatie met koffieapparatuur. „Een grote kantinekeuken rusten we uit met een groot tv-scherm voor de vrijdagmiddagborrel of om een boodschap aan te kondigen. Dit is een greeploze keuken.” Een zijtak is de projectmarkt. Woningcorporaties worden bediend met standaard keukens met verschillende lades en kastjes. „Ook zetten we hier stalen keukens in, ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens.” De standaard keukens worden door keukenmonteurs geplaatst. De showroom is op werkdagen open van 8.30 tot 17.00 uur. ,,U bent zonder afspraak van harte welkom! Of bezoek alvast onze website.”

Kitchen at work, Smitspol 12R 3861 RS Nijkerk, tel. 085-0805420, www.kitchenatwork.nl

Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Stad Nijkerk.nl? Neem dan contact op met Gemma Lijbers (06-53488564, g.lijbers@bdu.nl) of onze verkoopafdeling: tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl.

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie