Pieter van Es in de nieuw showroom van Het Vloerenhuis aan de Watergoorweg 71 in Nijkerk.
Pieter van Es in de nieuw showroom van Het Vloerenhuis aan de Watergoorweg 71 in Nijkerk. Marco Jansen

‘Haal met een houten vloer de natuur in huis’

12 april 2023 om 17:21 Zakelijk

NIJKERK De lente inspireert vaak tot verandering van het interieur en binnen het interieur is de vloer van groot belang. Er zijn genoeg opties: een pvc-vloer is overal op te leggen, maar niet iedereen wil zo’n kunstmatige vloer, omdat het geen natuurlijk product is. Pvc heeft voordelen ten opzichte van hout en andersom. Zowel pvc als de meeste type houten vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming.

Pieter van Es, eigenaar van Het Vloerenhuis in Nijkerk: „Een pvc-vloer hoef je alleen maar te dweilen, een houten vloer geeft iets meer onderhoud. Je dweilt deze af en toe met een zeep door het water en gemiddeld om het jaar zet je de vloer in de onderhoudsolie, afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. Een vloer die je niet voedt, wordt schraal en kwetsbaar voor vuil. Een oudere woning is minder geïsoleerd en minder snel droog. Bij een nieuwbouwhuis is dit onderhoud eerder nodig. Vind je de kleur van je bestaande houten vloer niet mooi? Wij kunnen de vloer schuren en in een andere afwerking zetten. Een pvc-vloer is niet te veranderen.”

Dit artikel verscheen eerder in het magazine Zin in! Voorjaar, een bijlage bij de Stad Nijkerk van woensdag 12 april 2023.

BAUWERK

De meeste nieuwbouwhuizen hebben vloerverwarming en dit wordt vaak gecombineerd met pvc. Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer wordt ook steeds meer toegepast. Het Vloerenhuis heeft hiervoor verschillende merken. „Het Zwitserse Bauwerk is een parketvloer die zeer geschikt is voor vloerverwarming. De laatste tien jaar worden de meeste nieuwbouwhuizen voorzien van vloerverwarming en vaak wordt dit ook gecombineerd met een houten parketvloer. Door die jaren ervaring hebben de vloeren van Bauwerk een extreem lage warmteweerstand, waardoor deze vloer de warmte goed doorgeeft en de warmte langer vasthoudt dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Het vloeroppervlak is kwalitatief perfect afgewerkt. Het is voor ons een A-merk in het hogere segment, met een enkele goedkopere variant.”


Het Zwitserse Bauwerk is een A-kwaliteit vloer uit het topsegment. Foto: Marco Jansen.

COZYOAK

Vanaf medio april levert Het Vloerenhuis het Nederlandse product CozyOak. Dit is een nieuw merk van vloerenfabrikant Veno. „Dit gespecialiseerde bedrijf uit Drachten heeft deze vloer speciaal voor op vloerverwarming ontwikkeld. Het heeft een stabiele watervaste onderlaag met een massieve toplaag die je meerdere keren kunt schuren. Momenteel zijn er acht kleuren leverbaar. Het is een betaalbare echte houten vloer, die dichter in de buurt komt van de prijs van een pvc-vloer.”

Bij een nieuwbouwhuis legt de bouwer de vloerverwarming, waarna de vloerleggers het werk afmaken. Bij renovatie kan Het Vloerenhuis als tussenpersoon een bedrijf regelen. „De verwarming wordt ingefreesd en de leidingen vullen wij af om te voorkomen dat stilstaande lucht onder de vloer ligt. Zo wordt de warmte goed naar de houten vloer geleid. De vloer wordt verlijmd aan de ondervloer en dit geeft een stil loopgeluid.”


De CozyOak is de nieuwste houten vloer in het assortiment. Foto: Marco Jansen.

NIEUWE TRENDS

De visgraatvloer is de laatste tien jaar in opmars geweest. Nieuwe trends voor houten vloeren zijn onder meer de Hongaarse punt - een verstek visgraatvloer - en Versailles, een patroon dat je recht en diagonaal kunt leggen. „Dit komt oorspronkelijk uit oude Franse kastelen en wordt steeds vaker toegepast. Andere trends zijn het kubuspatroon, lijkend op 3D, het vluchtpatroon of het vier-carraeux-paneel, een klassiek paneelbord.”

Een nieuwe ontwikkeling is de onzichtbare olie of lak. „Als wij vroeger vloeren schuurden, wilden mensen de kleur van de geschuurde vloer behouden. Dat kon niet omdat de vloer geel werd nadat we olie of lak hadden aangebracht. Nu hebben wij een onbehandelde invisible look olie of lak. Het zonlicht heeft er door de matheid van de afwerking geen grip op, waardoor er geen vergeling ontstaat.”

Het Vloerenhuis is 6 december 2022 geopend in Nijkerk. Het bevalt erg goed op de nieuwe locatie aan de doorgaande Watergoorweg, met veel parkeergelegenheid op eigen terrein. „De showroom van 200 m2 heeft een grote L-vorm. De productgroepen hout, pvc en laminaat presenteren we in verschillende hoeken en bij binnenkomst zie je de traprenovatie. De showroom is erg overzichtelijk: als er meerdere klanten in de winkel staan, kunnen we nog steeds met iedereen contact hebben.”

Meer informatie: Het Vloerenhuis. Watergoorweg 71, 3861 MA Nijkerk. T: 0341-353772. www.hetvloerenhuis.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Het Vloerenhuis. Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit voor uw vereniging of onderneming, staat media-adviseur Gemma Lijbers u graag te woord over de mogelijkheden in onze papieren kranten of digitale kanalen: tel. 06 - 53 48 85 64 / 0342494260 of g.otten@bdu.nl.

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie