Afbeelding
Gresbo Inclusief Groep

Onderzoek naar toekomst van Inclusief Groep

24 januari 2023 om 14:47 Zakelijk

NIJKERK Er komt een onderzoek naar de toekomst van Inclusief Groep. Dat hebben de aandeelhouders besloten, waartoe ook de gemeente Nijkerk behoort.

Het onderzoek valt samen met veranderingen in de financiële situatie van Inclusief Groep. Na vele goede jaren heeft het bedrijf te maken met een negatief resultaat. In 2022 was dit tekort op te vangen binnen het eigen vermogen, maar als de trend zich voortzet wordt niet uitgesloten dat voor 2024 de gemeenten een deel van het tekort moeten bijpassen.

INCLUSIEF GROEP Inclusief Groep is opgericht om werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het hoofdkantoor staat in Nunspeet. Het gaat om uiteenlopende werkzaamheden. Een deel wordt uitgevoerd op het hoofdkantoor en betreft vooral de industriële sector. Daarnaast maakt de Gresbo onderdeel uit van het bedrijf. Werkzaamheden zijn onder meer de postbezorging, de schoonmaakdienst en onderhoud aan het groen. Ook vindt detachering van personeel plaats bij externe bedrijven.

COMPLEX Het speelveld waarin Inclusief Groep zich beweegt, is complex met aandeelhouders (de gemeenten op de Noord-Veluwe en Nijkerk), publieke en private opdrachtgevers, maatschappelijke en economische belangen die elkaar beïnvloeden en verschillende financieringen. Extra complex is dat de gemeenten zich in verschillende arbeidsmarktregio’s bevinden. Terwijl die regio’s door het Rijk worden benut om veranderingen door te voeren en daarvoor middelen beschikbaar te stellen.

De gemeente Nijkerk is zowel aandeelhouder als opdrachtgever van Inclusief Groep. De afgelopen jaren is verder gewerkt aan de inrichting van van het bedrijf, om zo goed mogelijk in te spelen op de ontwikkelingen en de behoefte van de opdrachtgevers en aandeelhouders. 

ONDERZOEK Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Berenschot. Hun opdracht is vooral een toekomstvisie op te stellen voor Inclusief Groep die gedragen wordt door de aandeelhouders. Maar ook om aan te geven welke ontwikkelingen er aankomen en waar op moet worden ingespeeld. 

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie