Thom Steneker: ,,Bij ons ben je gevarieerd bezig met ambachtelijke producten voor de consument.''
Thom Steneker: ,,Bij ons ben je gevarieerd bezig met ambachtelijke producten voor de consument.'' Foto: Marco Jansen
Ondernemer in beeld

Gevraagd: liefde en passie voor bakproduct

23 mei 2022 om 15:28 Zakelijk

NIJKERK Bakkerij Van Looijengoed heeft kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel. Dat betekent producten zo goed en vers mogelijk aan de consument aanbieden, dus zo laat mogelijk klaarmaken voor verkoop. De bakkerij in Nijkerk is op zoek naar brood- en banketbakkers. ,,Mensen met liefde en passie voor het product.’’

,,We zijn een groeiend bedrijf en vinden het ook belangrijk dat er rust is in onze bakkerij, zodat er niet teveel druk op het werk staat. Het blijft een ambacht’’, zegt Jaap van den Bent, één van de drie nieuwe eigenaren van de bakkerij. Samen met Thom Steneker en Vincent van Drie heeft hij het bedrijf op 30 april 2021 overgenomen van Harrie van Looijengoed. 

Je maakt iets moois en lekkers voor de consument en dat wordt gewaardeerd

GOEDE TEAMGEEST Bakkerij van Looijengoed is zes dagen per week in bedrijf en werkt met roosters van maximaal vier dagen, zodat iedere medewerker tenminste drie dagen in de week vrij is. Jaap: ,,Zondag starten we ’s middags om 14.00 uur en we stoppen zaterdag om 8.00 uur als de chauffeurs terugkomen. De ene week zit je als broodbakker in een vroeg rooster, de andere week in een laat rooster. De banketbakkers werken voornamelijk in dagdienst. De sfeer in de bakkerij is heel goed: er is een goede teamgeest en de samenwerking is zeer collegiaal. Ook is er altijd een luisterend oor voor voorstellen tot verandering of verbetering. Iedereen participeert in het proces. We verwachten dat onze medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor hun rol in het team. Ook faciliteren en stimuleren wij opleidingen in brood en banket met een financiële bijdrage.”

LEUKE PRODUCTEN Mede-eigenaar Thom Steneker noemt brood en banket ‘ontzettend leuke producten’ om mee te werken. ,,Je maakt iets moois en lekkers voor de consument en dat wordt ook gewaardeerd. Ambachtelijk banket is seizoensgebonden en we zijn ook trendvolgers. Nu is het seizoen van de aardbeien, straks staat het WK voetbal in het teken van oranje en we volgen ook evenementen, zoals de Formule 1. Je bent gevarieerd bezig en dat maakt het leuk. Vincent is de vakman van de patisserie en gaat dan weer aan de slag om een nieuw gebakje te ontwikkelen.’’

De meeste producten komen via de winkels van Van Looijengoed in de regio bij de consument. Thom: ,,Je maakt het voor je oma, je neefje, nichtje of voetbalvriend. Ze worden blij van het product dat je maakt. Zo kun je altijd trots zijn op je product waar anderen van genieten.” Jaap: ,,Kwaliteit is uiterst belangrijk, iedere keer weer. Elk product voldoet aan hoge eisen, daar staat Van Looijengoed al jarenlang om bekend.’’

Wil je graag werken met ambachtelijke kwaliteitsproducten en is je interesse gewekt? Neem dan contact op met Inge van der Brugge (personeelszaken): 06-83489236 of info@bakkerlooijengoed.nl. De Zagerij 3, 3861 NA in Nijkerk. Meer informatie: www.bakkerlooijengoed.nl

Door Marco Jansen

advertentie
advertentie