Angelique van Olst: ,,'Stoffeer je nog steeds?’, vroeg men. En het antwoord is volmondig ja.''
Angelique van Olst: ,,'Stoffeer je nog steeds?’, vroeg men. En het antwoord is volmondig ja.'' Zitten á la Carte / Maureen van Goethem

Twintig jaar 'Zitten á la carte'

10 juli 2019 om 17:31 Nieuws

NIJKERK Zitten á la Carte is een kleinschalige ambachtelijke stoffeerderij. Eigenaresse Angelique van Olst begon haar bedrijf twintig jaar geleden.

Maureen van Goethem

De afgelopen twintig jaar heeft zij enorm veel meubels onder handen genomen. Repareren, vernieuwen van eetkamerstoelen, fauteuils, buitenmeubels, caravan en camper kussens, versleten designmeubels, bijzondere meubels, dierbare meubels of lekker zittende meubels, enzovoorts. Van Olst heeft ze allemaal als nieuw gemaakt.

,,De laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag 'Stoffeer je nog steeds?'. En het antwoord is volmondig ja'', reageert Van Olst enthousiast. ,,Het mooie van het vak is er nog steeds, na twintig jaar stofferen. Ik kan het niet missen. Ik kan er geen genoeg van krijgen.'' Van Olst heeft haar atelier aan de achterzijde van het pand van 'Goed Bezig'. Aan de voorzijde bevindt zich de kringloopwinkel 'Goed Bezig'.

SEEME Maar Van Olst heeft wel een zijstap gemaakt. Dit komt omdat haar vakspecialisatie ergonomische aanpassingen is. Daarom werkt zij regelmatig samen met ergotherapeuten. Ergotherapie Veluwe heeft Van Olst indertijd gevraagd om een product te ontwerpen om scootmobiel rijden veiliger te maken, omdat er te veel ongelukken met scootmobielen gebeuren. Het product heeft de naam 'SeeMe' gekregen.

,,Tijdens mijn werk kom ik veel mensen tegen die in een scootmobiel zitten. Wat me opviel is dat veel mensen hun scootmobiel minder vaak gebruiken dan ze zouden willen. Vaak is dat omdat ze bang zijn om in het verkeer over het hoofd gezien te worden. Dat is vreselijk jammer, omdat een scootmobiel vrijheid en onafhankelijkheid geeft, juist voor een doelgroep die anders steeds beperkter wordt in hun mobiliteit.'' SeeMe bestaat uit een serie reflecterende producten, die eenvoudig en universeel op alle scootmobielen kunnen worden bevestigd. De serie bestaat uit een elastisch reflecterende hoofdsteunhoes, een reflecterend rugscherm en een mandhoes. Daarnaast is er een naadloze zittinghoes verkrijgbaar. ,,Voor SeeMe zijn we een mooie samenwerking met ANWB/Unigarant Verzekeringen aangegaan.''

NETWERK Van Olst is lid van een energiek netwerk van (vrouwelijke) stoffeerders. Allemaal bezig met het blijvend verdiepen van hun vakkennis. Dit doen zij door meerdere keren per jaar bij elkaar te komen. ,,We pluizen een onderwerp uit op de locatie van een vakgenoot, of we doen mee aan een interessante excursie naar bijvoorbeeld een fabrikant.''

GEZELLIG Een al zeven jaar durende fijne samenwerking is er ook met kringloopwinkel 'Goed Bezig'. Komen er meubels binnen waarbij het beter is om er met zijn tweeën aan te werken, dan kan dat. ,,Als er iets gehaald of gebracht moet worden, dan kan dat. Daar ben ik heel blij mee. En het is er ook nog eens reuzegezellig, soms iets te gezellig…'', besluit Van Olst lachend.

a        [Zitten á la Carte, Nijverheidsstraat 7, 3861 RJ Nijkerk. Tel. 06-33692060. www.zittenalacarte.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie