Afbeelding
Google Maps

Bewoners Zusterhuis van St. Jozef krijgen voorrang op een huurwoning

10 mei 2022 om 11:15 Wonen

NIJKERK De huidige bewoners van het Zusterhuis van St. Jozef krijgen voorrang bij het toewijzen van een huurwoning. Hen wordt eenmalig een passend aanbod gedaan door de Woningstichting Nijkerk voor een zelfstandige woning in Nijkerk.

Al geruime tijd wordt door de gemeente en de Woningstichting gezamenlijk gewerkt aan een oplossing van het woon- en leefbaarheidsprobleem van de huidige bewoners van het Zusterhuis. De huidige huurovereenkomst van de bewoners eindigt 1 januari 2023. Dat betekent dat de bewoners voor die datum een nieuw onderkomen moeten hebben. Het gaat om rond de vijftien bewoners, drie bewoners hebben eerder een huis gekregen.

WOONURGENTIE De huisvestingsverordening van de gemeente biedt geen mogelijkheid tot het verlenen van een woonurgentie in deze situatie. Dat maakt dat het college van burgemeester en wethouders nu gebruik maakt van de hardheidsclausule.

Het college acht de huidige bewoners niet zelf verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing. Door het toepassen van de hardheidsclausule wordt mogelijke dakloosheid van de huidige bewoners voorkomen en wordt hun woonsituatie toekomstbestendig gemaakt.

Door Wijnand Kooijmans

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie