Pixabay

IJzersterk Flevo dwingt punten af tegen PFC Rheden

29 januari 2023 om 14:00 Waterpolo

NIJKERK Afgelopen zaterdag mochten de dames van Flevo aantreden in Velp om het op te nemen tegen PFC Rheden. Doordat Flevo met een aantal zieken zat, hadden ze een ander team dan anders. Zonder de vaste keepsters moesten alle veldspeelsters een tandje bijzetten en elkaar op alle vlakken van het veld helpen. Met 9 dames sterk begonnen ze de wedstrijd waarbij Eva Schoon haar debuut maakte.

De dames beschikten deze wedstrijd over een sterke achterhoede en konden daar voornamelijk op bouwen. De eerste periode was het voor de dames van Nijkerk erg aftasten naar de tegenstander. Doordat de vaste midvoor Jette Bokkers haar cap had gewisseld voor de keeperscap kwamen de Nijkerkse dames wat te kort in de aanval en konden alle contraballen gelukkig geweerd worden door het fenomenale verdedigingswerk van de achterhoede.

Bij het zien van de eerste periode was het al duidelijk dat het een pittige tegenstander zou zijn, de midvoor Charissa Nijenhuis wist het de achterhoede voornamelijk pittig te maken door haar sterke optreden. De tweede periode wist zij ook redelijk snel de stand naar 2-0 te brengen.

Flevo moest hier een antwoord op geven, door het rouleren van keepsters en na een goede peptalk gingen de dames vol goede moed de tweede helft van de wedstrijd in. Charlotte van Hamersveld wist na 40 seconden een overtal situatie te creëren en Jette Bokkers te vinden die gelijk de bal achter de keepster wist te tikken. De dames waren alerter in de aanval en zo wist Margrita Bolink door een goede zwemactie een strafworp af te dwingen die Bokkers weergaloos binnenschoot. Josée van den Hoven liet nog geen 30 seconden later van zich horen met een mooie lob over de keepster heen. Leonie van Keulen wist de periode af te sluiten door een mooi schot van afstand achter de keepster te plaatsen.

Flevo had de drive voor scoren gevonden en was euforisch door het goede samenspel in de derde periode. Dit moesten ze de laatste periode vasthouden en weten uit te bouwen. Zo wist Jette Bokkers haar derde van de avond te maken door een goede backhandbal. Thalia Zwart had ondertussen de midvoor volledig in haar zak en onderschepte bal na bal. Daarbij was Marjolein Berghuis ook scherp in het doel en wist meerdere aanvallen te stoppen. Charlotte van Hamersveld benutte een overtal situatie waarbij ze de stand naar 2-6 bracht. Dit was het teken om Eva Schoon in te brengen. Het nieuwste teamlid, die pas sinds oktober het team is komen versterken, was nu klaar voor haar eerste minuten in het eerste damesteam van Flevo. De laatste minuten was het zaak om de wedstrijd netjes uit te spelen. Na een ondertal situatie waaruit de thuisploeg wist te scoren was het zaak aan Leonie van Keulen om de bal netjes over de keepster heen te lobben en de wedstrijd met 3-7 af te sluiten.

Een wedstrijd die wat onwennig van start ging maar ijzersterk werd afgesloten. Door deze overwinning gingen de drie punten mee terug naar Nijkerk en behouden ze nog steeds plek 1 op de ranglijst. Met een weekje rust gaan de dames 11 februari weer vol aan de bak tegen de nummer twee, EZPC uit Elst. Deze wedstrijd zal om plek 1 gaan, om 19.45 uur in het Jaap van der Krol Bad.

Doelpunten Flevo: Jette Bokkers 3, Leonie van Keulen 2, Charlotte van Hamersveld en Josée van Hoven beiden 1.