Beveiligingscamera’s in Nijkerk

7 september 2011 om 00:00 Voorpagina

In de brief worden verschillende mogelijkheden voor cameratoezicht uit de doeken gedaan. Mogelijkheden waaruit het college van burgemeester en wethouders een keuze wil maken en uitwerken in een raadsvoorstel dat in het najaar aan de gemeenteraad ter bespreking wordt voorgelegd.

NIJKERK - Het gemeentebestuur wil cameratoezicht gaan invoeren in Nijkerk. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. In het najaar kan de raad een voorstel hierover verwachten.

De brief vloeit voort uit het coalitie-akkoord dat na verkiezingen werd gesloten tussen CDA, CU-SGP en VVD. Daarin werd gepleit voor beter toezicht op straat in Nijkerk,

Het gemeentebestuur wil met cameratoezicht bijdragen aan vermindering van criminaliteit, betere opsporing van strafbare feiten en vermindering van verstoringen van de openbare orde. Van cameratoezicht zou een preventieve werking uitgaan.

Locaties

Het college denkt bij verstoring van de openbare orde vooral aan overlast in uitgaansgebieden in het centrum. Daarom komen locaties in het centrum als eerste in aanmerking om te worden voorzien van cameratoezicht. Gedacht wordt aan het Plein, het Molenplein, de Bonte Koe, het stadspark, het station. Buiten het centrum denkt het college aan winkelcentrum Paasbos.

V

erder moet een keuze worden gemaakt over intensiteit van het toezicht. Draaien de camera’s 24 uur per dag of slechts op bepaalde tijdstippen?Worden er vaste camera’s gebruikt of juist mobiele, te verplaatsen camera’s? Die keuze hangt af van verder onderzoek. Ook moet worden gewaakt voor privacy van bewoners in de buurt van een camera.

Om het effect van cameratoezicht te aanschouwen, wil het college met de gemeenteraad een werkbezoek brengen aan de gemeenteBarneveld, waar al ervaring met cameratoezicht is opgedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie