Afbeelding
sc Hoevelaken

Hoevelaken zet concurrent EFC’58 opzij

25 maart 2023 om 22:38 Voetbal

HOEVELAKEN Met nog vijf competitieduels te gaan heeft Hoevelaken een goede stap gezet om de kansen op promotie te vergroten. Eén van de concurrenten, EFC’58, werd op eigen terrein met 0-3 verslagen. Hoevelaken pakte daarmee de tweede plaats op de ranglijst weer in handen. Het kampioenschap zal een stap te ver zijn, maar nacompetitie om promotie ligt zeker binnen de mogelijkheden.

Voor de pauze waren beide ploegen vrij slordig en dus werd het een weinig aantrekkelijk schouwspel. Hoevelaken had nog de beste mogelijkheid via Joep Timmerman, maar hij kreeg de bal net niet tussen de palen, maar op de paal. Het belang van het duel leek verder teveel vat te hebben op het spel van zowel de gastheren als van Hoevelaken.

In de tweede helft ging dit aanmerkelijk beter, zeker vanuit het oogpunt van Hoevelaken. Timmerman was al na enkele minuten nu wel succesvol met een bekeken schuiver door de benen van de doelman van EFC’58. De 0-1 gaf Hoevelaken een extra steun en invaller Daan Vinke gaf zijn visitekaartje af. Zijn eerste mogelijkheid ging net naast, maar na een kwartier gaf hij een assist op de scorende Joeri van den Hoeven: 0-2. EFC’58 zette aan en drong Hoevelaken terug, maar verder dan tweemaal de lat kwamen de Ermeloërs niet. In de slotfase bekroonde Vinke zijn goede invalbeurt met de alles beslissende 0-3.

Daarmee neemt Hoevelaken de tweede plaats over van Zeewolde en neemt het enige afstand van EFC’58. Koploper VVOP verliest momenteel bijna wekelijks punten, maar tien punten inhalen lijkt een te grote opgave, dus Hoevelaken zal zich richten op het behalen van de nacompetitie, zodat de promotiekansen blijven.

advertentie
advertentie