Aalt Guliker

Sparta Nijkerk laat winst aan Rijnvogels

28 januari 2023 om 22:54 Voetbal

NIJKERK Aan de goede reeks met resultaten is zaterdag een einde gekomen voor Sparta Nijkerk. De Nijkerkers namen wel de leiding, maar in de tweede helft bleek Rijnvogels (te) sterk en vertrokken de gasten met een 1-3 overwinning huiswaarts.

De gasten uit Katwijk openden het duel met beter spel totdat Sparta Nijkerk gaandeweg de eerste helft beter in het duel kwam. Pernelly Biya testte doelman Yannic Augustinus het eerst, die toen nog een afdoende antwoord had op de inzet. Tien minuten later was het echter wel raak voor Biya na een mooi verlopen aanval: 1-0. Tegen het einde van de eerste helft was er genoeg commotie. Eerst kreeg Rijnvogels een strafschop na een overtreding van Jake Wollgarten. Doelman Johan Jansen wist de inzet van Dennis Bakker echter te keren. Een minuut later dacht Sparta Nijkerk de 2-0 te scoren, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen de gelijkmaker werd gescoord. Bakker was nu wel succesvol: 1-1. De Spartanen hadden moeite om deze tegenslag te verwerken en het spelpeil daalde aan de kant van de thuisploeg. De 1-2, uit een mooi ingestudeerde vrije trap van Tom Bijen, betekende een volgende tegenvaller. Hoewel de Spartanen er veel aan deden om alsnog een beter resultaat te behalen, kwamen ze niet verder dan een vlammend schot van Mike Ahrens op de paal. De gasten waren in de slotfase succesvoller met Thomas Duivenvoorden als eindstation. De 1-3 nederlaag betekent een einde aan de goede reeks met resultaten voor Sparta Nijkerk en de komende weken zal die vorm terug moeten komen om niet te ver weg te zakken op de ranglijst.