Kees van den Heuvel

Zuur verlies voor Veensche Boys tegen De Merino’s

21 januari 2023 om 18:59 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys is het jaar 2023 slecht begonnen. In de eerste competitiewedstrijd van dit jaar werd met 1-2 verloren van De Merino’s. Nico van den Brom maakte namens Veensche Boys de enige goal. Aan het begin van dit voetbalseizoen zou het duel zijn neergezet als een absolute topper, maar De Merino’s stond tot ieders verbazing steevast onderaan. Pas sinds enige weken maakte ze de sprong voorwaarts en leek de succesformule te zijn gevonden.

Laat het nu uitgerekend gebeuren in de wedstrijd tegen Veensche Boys dat De Merino’s de geest kreeg. Aanvankelijk leek Veensche Boys op weg naar een overwinning, maar pech achtervolgde de Blauwe Helden. In de beginfase werd een penalty op Tom van Donselaar niet toegewezen (de overtreding werd volgens de scheidsrechter net buiten het strafschopgebied gemaakt), een goal van Julian Buitenhuis werd afgekeurd wegens buitenspel en datzelfde lot was een goal van Arslan Gumus beschoren wegens duwen.

In minuut veertig van de eerste helft ging de goal er alsnog in. Aanvoerder Nico van den Brom stond helemaal vrij en scoorde beheerst. De vreugde was van korte duur, want De Merino’s maakte vlak voor de rust gelijk via een goal van Quincy Arends. Na de thee waren er weinig kansen aan beide zijden. Julian Buitenhuis kon eigenlijk vrij scoren voor een vrije goal (na een prachtige voorzet van Nico van den Brom), maar hij kreeg de bal niet onder controle.

In plaats daarvan viel de goal aan de andere kant. Melvin van de Haar scoorde raak en kreeg even later zelfs de kans op 1-3, maar die werd links naast de goal gedeponeerd. Veensche Boys drong nog wel aan, maar het verschil kon niet meer worden gemaakt, hoewel beide trainers van mening waren dat een gelijkspel terecht was geweest.