Aalt Guliker

NSC pakt punt tegen csv BOL

26 november 2022 om 19:22 Voetbal

NIJKERK NSC heeft zaterdag aan het thuisduel tegen csv BOL uit Broek op Langedijk een punt overgehouden. De Nijkerkers waren daar duidelijk meer tevreden over dan de gasten, wat logisch was omdat de Nijkerkers meer dan een half uur met een man minder speelden, vanwege twee gele kaarten voor René Troost.

BOL startte het eerste kwartier fel en NSC had het erg lastig om controle te krijgen. Binnen tien minuten verscheen dan ook de 0-1 op het scorebord door een treffer van Thimo Schouwink. De achterstand leek even later te worden vergroot toen Ruben Beentjes scoorde, maar de treffer werd afgekeurd doordat keeper Nick Schuckmann was gehinderd volgens de scheidsrechter. NSC kwam gaandeweg beter in het spel en scoorde na ongeveer een half uur de gelijkmaker. Een snelle counter belandde bij Bilal Tmim, die kapte en scoorde: 1-1. Dave Knikker was vlak voor rust zelfs nog dichtbij de 2-1, maar zijn kopbal verdween net naast het doel.

De tweede helft begon met een kans voor Beentjes, maar na tien minuten kreeg NSC een tegenslag te verwerken. René Troost zag zijn tweede gele kaart en moest vertrekken, zodat NSC het met een man minder moest doen. BOL zette NSC onder druk en al snel werd Martijn Ton vrij voor het doel gezet en hij scoorde beheerst de 1-2. Waar BOL op zoek ging naar de beslissing, bleef NSC overeind en loerde het op de counter. Eén van die aanvallen eindigde in een strafschop en Bilal Tmim scoorde met zijn tweede de 2-2. BOL bleef op zoek en werd enkele keren zeer gevaarlijk en vond zelf dat ze een strafschop verdienden. NSC was echter scherp in de defensie en was enkele keren gevaarlijk in de tegenaanval. De 2-2 eindstand werd echter door het hard strijdende NSC met meer tevredenheid binnengehaald dan door csv BOL.