Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk ruim langs Harkemase Boys

21 mei 2022 om 22:45 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de smaak van winnen weer enkele duels te pakken. Niet alleen zijn de laatste duels geeindigd in winst, maar het team scoort ook opvallend veel. Na de 6-2 tegen Goes en de 0-4 bij Excelsior’31 werd het zaterdag 4-1 tegen Harkemase Boys. 

De selectie is nog allerminst compleet, maar de resultaten van de laatste weken zijn aanmerkelijk beter dan in de maand april voor Sparta Nijkerk. Zaterdag had Ricardo Fransberg zijn ploeg in de beginfase al op weg kunnen helpen, maar in plaats van zelf te scoren gaf hij een breedtepass op Max Leeflang, die niet bij de bal kon. Daarna was Harkemase Boys tweemaal dichtbij een voorsprong, voordat Janic Makizodila dwars door het centrum soleerde en de 1-0 aantekende. Het duel bleef redelijk in evenwicht, maar de Nijkerkers waren doeltreffender. Bryan Burgerhout zorgde voor de 2-0 ruststand.

Na de rust moesten de Nijkerkers in het defensieve, omdat de Friezen een offensief ontketenden. Het leverde een enorme kans op voor  Tapmahoe Sopacua, maar geen treffer. Max Leeflang was even later aan de andere kant wel succesvol met de 3-0 na dit keer een perfecte assist van Fransberg. De spanning was daarmee uit het duel en Sparta Nijkerk kon vrijuit voetballen. Burgerhout zorgde met zijn tweede treffer voor de 4-0, waarna Harkemase Boys in de slotfase nog wat terug deed. Het was overigens de mooiste treffer van de middag met een mooie aanname, gevolgd door een vlammend schot van Berwout Beimers. Met 4-1 behaalden de Spartanen weer een goede overwinning, wat toch weer bijdraagt aan het vertrouwen in de nacompetitie. De kans op de titel is er nog wel, maar nogal klein. FC Lisse kan dinsdag of woensdag de titel pakken bij puntverlies van Sparta Nijkerk bij AFC Ajax (dinsdag) of door zelf te winnen bij Harkemase Boys op woensdag.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie