Erwin van Essen schiet een strafschop naast namens Stroe. Uiteindelijk won Hoevelaken met 2-3
Erwin van Essen schiet een strafschop naast namens Stroe. Uiteindelijk won Hoevelaken met 2-3 Robert Kreuning

Hoevelaken op drempel van periodetitel

21 mei 2022 om 23:30 Voetbal

HOEVELAKEN Het seizoen kent zijn laatste speelweken, maar voor Hoevelaken zit een toetje er steeds meer in. Zaterdag won de ploeg moeizaam met 2-3 bij vv Stroe en daardoor blijft Hoevelaken de grootste kanshebber voor het winnen van de derde periodetitel. Het seizoen voor Hoevelaken kent vele kanten, maar nu zitten ze duidelijk aan de winnende zijde.

Enkele weken geleden keek Hoevelaken nog met een heel klein beetje zorg omlaag en nu is dat volledig omgedraaid. Drie overwinningen op rij en nu doen de roodwitten helemaal mee om de laatste prijs. Tegen Stroe ging het niet makkelijk, maar de winst werd behaald. De gastheren speelden een prima eerste helft, maar moesten toezien dat de eerste aanval van Hoevelaken de 0-1 opleverde door Edwin Duijst. Dezelfde speler was even later dichtbij zijn tweede treffer, maar de doelman van Stroe redde. Stroe beet echter van zich af en kwam op gelijke hoogte. Nadat eerst nog een strafschop naast werd geschoten was het even later toch 1-1 na een treffer van Milan van Essen.

De tweede helft begon spectaculair met een snelle treffer van Daan Vinke voor de 1-2, binnen twee minuten gevolgd door de 2-2 van Roy Kruse. Het bleef een vrij gelijk opgaand duel, maar Hoevelaken trok wel aan het langste eind. Weer was het Daan Vinke die succesvol was met de 2-3 en daarmee de matchwinner werd. Met nog twee duels te gaan ligt een prijs in het verschiet. Daarvoor zal zaterdag gewonnen moeten worden van hekkensluiter Advendo’57 en staat een week later het slotstuk tegen titelkandidaat Otterlo op het programma. Of het seizoen daarna is afgelopen voor Hoevelaken hangt af van de resultaten, maar ze zullen zeker voor het toetje om promotie willen strijden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie