Kees van den Heuvel

Magere winst Veensche Boys op Renswoude (1-0)

22 mei 2022 om 08:09 Voetbal

NIJKERK Veensche Boys heeft de drie punten tegen Renswoude binnen (1-0), maar de wijze waarop was beschamend, zo kenschetste hoofdcoach Erik Assink het treffen tussen de twee rivalen. Veensche Boys ontbeerde de scherpte en had er, als ze iets zorgvuldiger met de kansen omsprongen, zomaar tien goals in kunnen prikken. Het bleef echter bij een magere 1-0 die in de eerste helft werd gescoord door Tom van Donselaar.

Revanchegevoelens waren er zeker bij de Blauwe Helden. De manier waarop ze werden vernederd in de uitwedstrijd in Renswoude stond ze nog vers in het geheugen. Toen had Veensche Boys zo ongeveer 80 procent balbezit en scoorde Renswoude bij haar eerste de beste kans in de slotminuut de winnende goal.

Dat zou ze niet meer overkomen, maar ook in het duel op zaterdag 21 mei ging het soms bijna mis. Veensche Boys domineerde het spel, maar de spaarzame kansen van Renswoude waren levensgevaarlijk, zoals een schot op de paal in de tweede helft. Zover kwam het niet, maar Veensche Boys had zich heel wat hoofdbrekens kunnen voorkomen wanneer de marge al veel verder was opgevoerd. Door gebrek aan scherpte en een goede keeper van de tegenstander belandden de meeste kansen van Veensche Boys niet in het net. Waarschijnlijk zaten ze met hun hoofd iets meer bij het feest dat ze onderling als team nog zaterdagavond gaan vieren.

Het vizier gaat hopelijk in de resterende twee competitiewedstrijden weer op scherp. Veensche Boys wint niets ten opzichte van de concurrentie, want die won ook allen.