NSC Nijkerk

NSC degradeert naar eerste klasse

14 mei 2022 om 22:42 Voetbal

NIJKERK Het zat er al enige weken aan te komen, maar zaterdag is NSC officieel gedegradeerd uit de Hoofdklasse. In Vriezenveen werd met 3-1 verloren van DETO Twenterand en daardoor is de achterstand te ver opgelopen om nog kans te maken op handhaving.

Het duel in Vriezenveen begon nog prima voor de Nijkerkers, want doelman Stopel vergiste zich en leverde de bal in bij Dean Lourensz. De Nijkerkse aanvaller profiteerde gretig en zette zijn team op 0-1, wat een lekker begin was. Heel lang duurde het echter niet, want binnen tien minuten was het weer gelijk. Ferdi ter Avest stond aan het einde van een DETO aanval en tekende de 1-1 aan. Voor de gastheren was dat het teken om het spel naar zich toe te trekken en zij kregen enkele goede mogelijkheden. Doelman Velanas deed zijn werk prima en hield NSC in de race, maar kon enkele minuten voor rust toch de 2-1 niet verhinderen. Met een bekeken schot was het Tim Pothast die scoorde namens DETO Twenterand.

In de tweede helft sleepte het duel zich wat voort met wat kansen voor de thuisploeg en een afgekeurd doelpunt van NSC wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd scoorde Pothast de 3-1 en daarmee was het duel beslist. De Nijkerkers wisten hun lot en konden niet echt een vuist meer maken. Een groot deel van het seizoen strijden tegen degradatiegevaar met een krappe selectie bleek uiteindelijk tevergeefs. Volgend seizoen komt NSC uit in de Eerste klasse, met de nieuwe trainer Rob Hilbers en een grotendeels vernieuwde selectie.