Kees van den Heuvel

Monsterscore Veensche Boys tegen Lelystad

15 mei 2022 om 14:08 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft flink uitgehaald in en tegen laagvlieger Lelystad. Het werd in Flevoland 1-10, maar die uitslag had nog veel groter kunnen uitvallen als Veensche Boys een beter veld tot haar beschikking had en iets scherper was met de afronding. De goals waren van Tom van Donselaar (3x), Julian Buitenhuis (3x) en Yannick Bouw (4x).

Het was erg behelpen op het geel uitgeslagen voetbalveld van Lelystad dat bovendien nauwelijks bespeelbaar was. Vanaf het eerste fluitsignaal maakte Veensche Boys echter duidelijk dat ze met de volle winst naar huis wilden gaan. Het was eenrichtingsverkeer richting de goal van Lelystad en doordat de bal een erg rare stuit had op de harde ondergrond van de polder, was het niet eenvoudig om de bal onder controle te krijgen. Want anders zou het na een half uur al 7-0 zijn geweest.

PENALTY Het bleef voor rust echter bij een 3-0 voorsprong, met een kopbalgoal uit de rebound van Tom van Donselaar, een penalty van Yannick Bouw na hands en een goal à la Van Basten door Julian Buitenhuis. Na rust trok Veensche Boys alle registers open en produceerde het doelpunten aan de lopende band. Door de slechte veldomstandigheden moest Kilian van Kasteel met een blessure van het veld en verving de net van vakantie teruggekeerde assistent-trainer Stefan Fredriksen hem, die met verve een aantal uithalen produceerde. Lelystad wist alleen nog wat terug te doen middels een penalty.

Iets verderop in Lelystad werd overigens de topper gespeeld tussen Batavia en asv Dronten. Daar werd het 2-2. Deze uitslag is gunstig voor ASV Dronten dat koploper blijft in deze 2e klasse G. Met nog 3 wedstrijden te spelen behouden de Drontenaren een voorsprong van 3 punten en een beter doelsaldo op naaste concurrent Batavia.