Afbeelding
Gemeente Amersfoort

sc Hoevelaken piekt op tijd: 3-0 winst op titelkandidaat

11 mei 2022 om 08:55 Voetbal

HOEVELAKEN sc Hoevelaken kent een wisselvallig seizoen en mede daardoor is er geen voorspelling te doen hoe de ploeg van Harry Oussoren een duel gaat spelen. Zaterdag werd na een teleurstellende wedstrijd met 1-0 verloren bij SKV in Wageningen. Dinsdag volgde echter de opstanding met een afgetekende 3-0 overwinning tegen titelkandidaat VVOP.

De ene wedstrijd is de andere niet, dat is een uitspraak die prima past bij Hoevelaken dit seizoen. Overwinningen, gelijke spelen en nederlagen volgen elkaar in willekeurige volgorde op. Het betekent wel dat Hoevelaken op de ranglijst meer naar beneden moest kijken dan ze de afgelopen jaren gewend zijn. De gevarenzone kwam na de nederlaag tegen SKV gevaarlijk dichtbij.

Oussoren had zijn spelers dinsdag echter prima voorbereid en dat was nodig, omdat titelkandidaat VVOP op bezoek kwam. Met snelle aanvallen werd VVOP verrast, waarbij de ploeg uit Voorthuizen moeilijk in hun spel kwam. Joeri van den Hoeven zorgde halverwege de eerste helft voor de verdiende 1-0. Ondanks een goede mogelijkheid voor VVOP met een bal tegen de lat van Jos van Milligen, was het Hoevelaken dat de wedstrijd naar zich toe trok. Daan Vinke bekroonde met twee treffers in de tweede helft het goede spel van de thuisploeg. Met de 3-0 en daarmee drie punten lijkt definitief afstand te zijn genomen van de onderzijde van de derde klasse.