Afbeelding
Robert Kreuning

Hoevelaken moet blijven oppassen

7 mei 2022 om 23:00 Voetbal

HOEVELAKEN sc Hoevelaken verloor zaterdag met 1-0 bij SKV in Wageningen. Een niet geheel terechte eindstand, maar het betekent wel dat Hoevelaken moet blijven oppassen om niet in de onderste regionen te belanden. 

In de eerste helft was er weinig te genieten in Wageningen. Zowel SKV als Hoevelaken grossierden in balverlies, wat resulteerde in een rommelig duel zonder veel grote kansen. Beide ploegen kregen er eentje, waarbij Joeri van den Hoeven namens Hoevelaken dichtbij was en doelman Gijs Leebeek zijn ploeg behoedde voor een achterstand.

De thee had Hoevelaken goed gedaan, want de gasten gingen op zoek naar een voorsprong. De ingevallen Bas Hengeveld testte de Wageningse doelman en Siem Kooistra kopte tegen de lat. SKV verdedigde stevig en schuwde niet om de bal gewoon weg te schieten als er gevaar dreigde. Een kwartier voor tijd leidde zo’n bal tot de 1-0. Ineens stond Abass Kone voor Leebeek en schoot de bal in het Hoevelakense doel. 

Een slotoffensief volgde met extra aanvallers, maar SKV bleek te taai. Met kunst en vliegwerk bleef de thuisploeg overeind en kreeg Hoevelaken niet het punt waar het recht op had. Aanstaande dinsdag heeft Hoevelaken een nieuwe kans als VVOP op bezoek komt op sportpark Kleinhoven. Hoevelaken zal de punten graag thuis houden, want de gevarenzone is niet ver genoeg weg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie