Afbeelding
Aalt Guliker

NSC pakt verrassend punt tegen koploper Urk

7 mei 2022 om 22:42 Voetbal

NIJKERK Het handhaven in de Hoofdklasse blijft een hele moeilijke opgave voor NSC Nijkerk, maar zaterdag lieten zij zien dat ze niet opgeven. Tegen koploper sv Urk werd verdiend met 2-2 gelijk gespeeld.

De gasten waren naar Nijkerk gekomen om de punten op te halen om een volgende stap richting de titel te zetten. Zij hadden echter niet gerekend op de goede tegenstand van de Nijkerkers. Urk werd achteruit gedwongen en kwam moeilijk in hun spel. De voorsprong voor NSC via een mooie treffer van Yannick Cornelisz was onverwacht, maar zeker verdiend. Langzaam kwam Urk beter in de wedstrijd en vlak voor rust wist Lucas Schraal de 1-1 binnen te schieten. NSC had meer verdiend na de goede eerste helft.

Na de thee werd meer duidelijkd at Urk strijd in de top en NSC moest meer achteruit. Met meer diepgang en een kopsterke spits drongen de gasten aan. De ingevallen spits Jelle de Boer was ook de speler die de 1-2 inkopte uit een corner. NSC liet het er niet bij zitten en probeerde toch nog wat te forceren. Urk kreeg kansen, maar maakte niet de beslissende. En dan heeft NSC nog altijd de traptechniek van Cornelisz. Zijn vrije trap belandde bij Renee Troost, die de 2-2 aantekende. Beide ploegen wilden nog winnen en dat maakte het tot een spannend duel.

Het bleef bij 2-2, maar de complimenten waren duidelijk voor NSC. Hard gestreden, goed gespeeld en een punt gepakt tegen de koploper. Handhaving blijft moeilijk, maar wel weer een wedstrijd die laat zien dat NSC het elke ploeg lastig kan maken.