Afbeelding
Robert Kreuning

Sc Hoevelaken pakt nuttige overwinning

2 mei 2022 om 01:11 Voetbal

HOEVELAKEN sc Hoevelaken heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatiegevaar. Het dreigende gevaar werd goed gekeerd door een 3-1 overwinning tegen Blauw-Geel’55. Een beetje lucht, wat de ploeg kan helpen om zich de komende weken echt helemaal veilig te spelen.

De spanning zat er wel op voor beide ploegen, omdat ook de Edenaren nog allerminst veilig zijn.  DHet spel kwam pas echt op de spreekwoordelijke wagen toen Siem Kooistra zijn schot via Paul Eleveld in het doel zag verdwijnen. De 1-0 was een opsteker en met kansen op meer, wat overigens voor de pauze niet lukte. Meteen na de pauze wist Roan van de Pol de score wel te verdubbelen naar 2-0. Daarna kwam Blauw-Geel’55 opzetten en moest Hoevelaken de verdediging dichthouden. Edwin Duijst wist de thuisploeg lucht te geven door op te stomen en de 3-0 binnen te pegelen.

Het duel was daarmee voortijdig beslist, al wisten de gasten via Simon Kooiman nog terug te komen tot 3-1. Hoevelaken consolideerde de voorsprong en wist de punten in eigen huis te houden. Een terechte overwinning die de ploeg de komende weken vaker zullen nastreven. Dan wordt het een eindklassering in de middenmoot en wordt een wisselvallig seizoen toch nog redelijk afgesloten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie