Archieffoto: thuiswedstrijd tussen NSC EN SDCP.
Archieffoto: thuiswedstrijd tussen NSC EN SDCP. Aalt Guliker

NSC kan degradatie bijna niet meer ontlopen

30 april 2022 om 22:06 Voetbal

NIJKERK Alleen een wonder, of een hele sterke slotfase, kan NSC nog redden van rechtstreekse degradatie. Zaterdag werd de derby tegen één van de concurrenten SDC Putten met 2-0 verloren. Met nog vijf duels te spelen, moeten de Nijkerkers een achterstand van negen punten goedmaken, een schijnbaar onmogelijke opdracht.

Het is geen succesvol seizoen voor NSC, dat is duidelijk. De toch al niet hele brede selectie werd regelmatig geplaagd door veel blessuregevallen, zodat het soms moeite kostte om een een kwalitatief goede selectie samen te stellen op zaterdag. In het algemeen kon NSC vaak delen van de wedstrijd goed meespelen met de tegenstander, maar uiteindelijk gaf het verschil in kwaliteit toch vaak de doorslag. De selectie is kwalitatief Hoofdklasse-waardig, maar bleek te smal om de tegenslagen op te vangen.

Zaterdag in Putten begon NSC sterk en kreeg het kansen om SDC Putten in problemen te brengen. Vooral de vrije ballen van Yannick Cornelisz waren gevaarlijk, maar Mo Ajiach en Renee Troost wisten niet te profiteren. Het tweede deel van de eerste helft kwam de thuisploeg opzetten en moest NSC zich tevreden stellen met loeren op de counter. In de tweede helft zette dit spelbeeld zich voort en het was dan ook geen verrassing dat SDC Putten de leiding nam via Jordy van Selm: 1-0. NSC was bij spelhervattingen enkele keren dreigend, maar na de 2-0 van Matthew van Duinen was het duel eigenlijk gespeeld. NSC probeerde het wel, maar de thuisploeg, zelf ook nog allerminst veilig, hield de punten stevig vast.

Aan strijd en inzet lag het zaterdag weer niet bij NSC, maar weer vertrok de ploeg zonder punten huiswaarts. De kleine kans op handhaving is daarmee weer wat kleiner geworden en hierop hopen is wellicht irreëel.

advertentie
advertentie