Robert Kreuning

sc Hoevelaken onderuit tegen effectief AGOVV

27 november 2021 om 20:50 Voetbal

HOEVELAKEN sc Hoevelaken verloor zaterdag met 1-4 tegen AGOVV. Dat lijkt op een afgetekende nederlaag, maar het spelbeeld was veel meer in evenwicht dan de eindstand doet vermoeden. De gasten uit Apeldoorn waren zaterdag vooral effectiever in de afronding.

Hoewel het duel in de eerste helft gelijk opgaand was met kansen over en weer, keek Hoevelaken na een half uur tegen een 0-3 achterstand aan. Waar Hoevelaken vooral de lat raakte, scoorde AGOVV er lustig op los. Halverwege de eerste helft toucheerde Bas Hengeveld het schot van Maikel van der Wijk, waardoor doelman Gijs Leebeek kansloos was. Tien minuten later was AGOVV nog tweemaal doeltreffend via Van der Wijk en Steven van Es.

Na rust pakte Hoevelaken het heft in handen en toen Joeri van der Hoeven de 1-3 inkopte, was het wachten op meer. Het werd een open tweede helft met op en neer golvend spel. Als er publiek was geweest, was het zeker een aantrekkelijk schouwspel. Wel met een winstpartij voor de gastpartij, welke in de slotfase ook nog de 1-4 aantekende via debutant Casper Donderwinkel.