Afbeelding
Kees van den Heuvel

Manchester United wint met basisspeler Donny van de Beek ruim van Leipzig

29 oktober 2020 om 08:00 Voetbal

NIJKERKERVEEN (ANP) Met Donny van de Beek uit Nijkerkerveen als basisspeler heeft Manchester United in de groepsfase van de Champions League het Duitse RB Leipzig verslagen. Op Old Trafford werd het 5-0 voor de Engelsen, waarbij invaller Marcus Rashford drie keer scoorde. United won vorige week al verrassend de uitwedstrijd bij Paris Saint-Germain, vorig seizoen nog finalist in het toernooi.

De Engelsen kwamen na iets meer dan twintig minuten op voorsprong dankzij Mason Greenwood. De tiener scoorde op aangeven van Paul Pogba. Marcus Rashford, die na ruim een uur in het veld was gekomen, maakte de 2-0 na een fraaie pass van Bruno Fernandes. De Engels international knalde ook nog de 3-0 binnen. Uit een strafschop maakte Anthony Martial er 4-0 van. Daarna was het weer de beurt aan Rashford voor de 5-0.

Trainer Ole Gunnar Solskjær had zijn elftal vergeleken met het duel in de Premier League met Chelsea (0-0) op vijf plaatsen gewijzigd. Naast Van de Beek waren ook Mason Greenwood, Paul Pogba en Nemanja Matic nieuw. Datzelfde gold voor Martial, die zaterdag wegens een schorsing ontbrak.

Van de Beek werd zo’n twintig minuten voor tijd gewisseld. Timothy Fosu-Mensah bleef op de bank. Edinson Cavani, afkomstig van Paris Saint-Germain, kwam nog even in het elftal bij Manchester. Justin Kluivert viel een kwartier voor tijd in bij Leipzig.

In deze groep herstelde Paris Saint-Germain zich van de nederlaag van vorige week tegen Manchester United door te winnen van Istanbul Basaksehir (0-2).

advertentie
advertentie