Aalt Guliker

NSC nog niet succesvol

13 september 2020 om 13:39 Voetbal

NIJKERK De competitie verloopt voor NSC nog niet zoals ze hadden gewenst. Na de nederlaag in de seizoensouverture bij Urk vorige week, verloren de Nijkerkers zaterdag op eigen veld met 1-3 van RKAVV Volendam. Mede door blessures en schorsingen is de echte vorm er nog niet.

Dat het lastig zou worden tegen RKAVV Volendam was te verwachten, want NSC was verzwakt door blessures van onder andere Desmond Sturing en Yordi Grovenstein en de schorsingen van Rene Troost (1 duel) en Kevin van Essen (2 duels). Toch kon trainer Mark Bakker een team het veld in sturen waar absoluut genoeg kwaliteit in zit voor de Hoofdklasse. De gasten uit Volendam waren echter niet van plan om mee te werken aan de eerste punt(en) voor NSC.

Het duel ging redelijk gelijk op al waren de betere kansen voor Volendam. Toch zat het de Nijkerkers mee, want na een half uur wist Marnix Tissingh het net te vinden, mede omdat zijn schot onderweg werd getoucheerd door een verdediger. Na de 1-0 wilde NSC doordrukken om een grotere voorsprong te forceren en er volgden goede mogelijkheden voor Anass Ghaddari en Yanick Cornelisz. De gasten gingen er echter met de buit vandoor en scoorden net voor de pauze tweemaal via Azzadine Sout en Jens kras.

Die tik kwam NSC moeilijk te boven, al waren er nog 45 minuten om gelijk te maken. Volendam had de overhand en na een aantal goede reddingen van doelman Jan van Willige, werd het toch 1-3. Een benutte strafschop van Kras betekende een nog moeilijkere opgave. Dat lukte NSC niet en het meest positieve was dat Grovenstein weer minuten kon maken. Zijn inbreng als aanvaller wordt nog gemist en hopelijk kan hij de komende weken meehelpen aan het behalen van punten. Tegen RKAVV Volendam werd het duel afgesloten met een 1-3 nederlaag.