Actie 2-0
Actie 2-0 Jolien van Looijengoed

Sparta Nijkerk VR1 de meerdere in derby tegen DVS’33 VR1

6 september 2020 om 12:05 Voetbal Deel je nieuws

In de 2e bekerwedstrijd mocht Sparta Nijkerk VR! het opnemen tegen competitiegenoot DVS’33 Ermelo VR1. Een mooie graadmeter dus om te zien hoe beide ploegen er voor staan. De Spartanen waren duidelijk de sterkste en zegevierden met 4-1.

De eerste aanvallen van Sparta Nijkerk rolden al snel over de mat. En ook op corners kon flink worden geoefend. Binnen 20 minuten waren er al 6 te noteren voor de Spartanen. Doelpunten leverde het echter nog niet op.

In de 22e minuut was het wel raak. Na opnieuw een vlotte aanval trok Elouise van Ginkel de bal voor en kon Ilse van Walsem de bal binnen schieten.

Het vervolg van de 1e helft verliep in een te laag tempo, waardoor ook DVS’33 er een paar keer kon uitkomen. Maar het verdedigingsblok, onder leiding van Kataline Hiensch, stond als een huis.

Net voor rust werd het toch nog 2-0 na een fraaie individuele actie van opnieuw Ilse van Walsem, die enkele verdedigers passeerde alsof ze er niet stonden en vervolgens beheerst afrondde.

De 2e helft hetzelfde beeld; het initiatief voortdurend bij Sparta Nijkerk. Dat leverde al snel de 3-0 op. Na een strakke inspeelpass van keepster Jonne Odding, stuurde Laura Klok de snelle Anouk Kamphorst de diepte in en 1 op 1 met de keepster faalde ze niet.

Daarna was het de beurt aan Elvira Dokter. Een omhaal van haar belandde nog op de lat, maar even later wist ze de bal in het drukke 16 meter gebied alsnog in het doel te krijgen; 4-0 in de 60e minuut.

Het restant van de wedstrijd verliep wat rommelig. Wel wat kansen om de score nog verder op te voeren, maar uiteindelijk was het DVS’33 dat in de 78e minuut nog tegen scoorde door een voorzet bij de 1e paal binnen te werken.

Een uitstekende en dik verdiende overwinning voor Sparta Nijkerk, dat vertrouwen geeft in een mooi seizoen. Er valt nog genoeg te verbeteren, maar dat er kwaliteiten aanwezig zijn in de vrouwenselectie van Sparta Nijkerk is duidelijk.

Volgende week zaterdag speelt Sparta Nijkerk opnieuw thuis tegen DVS’33, maar dan tegen het 2e vrouwenteam. In deze laatste poulewedstrijd kan de knock out fase van de beker worden veilig gesteld.