De winnaar van vorig jaar nam een flinke troffee meer naar huis.
De winnaar van vorig jaar nam een flinke troffee meer naar huis. ONK Poker

Voorronde ONK Poker in Sportcafé Watergoor

24 november 2022 om 14:30 Sport

NIJKERK Op maandag 19 december is Nijkerk het decor van een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Poker. In Sportcafé Watergoor kunnen liefhebbers van het spel de strijd met elkaar aanknopen. 

Het ONK is bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het spel. Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. ,,Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers. ,,Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Er staan iedere zaterdag 100.000 mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.” 

LANDELIJKE FINALE De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Nijkerk’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’.

Het kampioenschap begint 19 december om 19.30 uur. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de website van de organisatie. Kosten voor deelname bedragen 13,50 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie