De selectie van Telstar/Schoonderbeek uit Hoevelaken
De selectie van Telstar/Schoonderbeek uit Hoevelaken Maureen van Goethem

Telstar/Schoonderbeek 1 heeft het lastig, maar blijft in eigen huis ongeslagen

13 april 2022 om 16:15 Sport Deel je nieuws

Om 18:00 uur begon Telstar/Schoonderbeek 2 met haar beslissingswedstrijd tegen degradatie. In Hoevelaken kwam Rust Roest 2 uit Eindhoven op bezoek. Na een spannende wedstrijd, die 10 minuten voor tijd in het voordeel van de bezoekers leek uit te vallen, stond er na 60 minuten spelen toch een knappe 20-20 op het scorebord. De mentale weerbaarheid bleek wederom het sterkste wapen van de Hoevelakense selectie.

Om 19:30 uur mochten Telstar/Schoonderbeek 1 en Reehorst ’45 1 uit Ede de degens kruisen. De equipe van coach Egberts, die een verleden kent bij de bezoekers, moest het stellen zonder de zieke Bas Hopman. De eerste goal was voor de thuisploeg, Marit Metz benutte haar strafworp. Telstar/Schoonderbeek 1 kwam daarna nog een keer met 2-1 en 3-2 voor, maar al gauw ging het initiatief naar de bezoekers. Al vroeg was coach Egberts genoodzaakt te wisselen door een blessure. Maar het hele seizoen is al gebleken dat een wissel niet per se betekent dat het team er minder van wordt. Om en om scorend kabbelde de 1e helft voort, waarin Reehorst ’45 vlak voor rust nog net een voorsprong pakte.

Na de 9-8 ruststand bleek al dat de doelpunten erg duur waren. Beide ploegen hadden veel moeite de korf te vinden. Bij Telstar/Schoonderbeek 1 lag dit (wederom) aan een té laag rendement. Bij de Edenaren was dit rendement iets hoger, zij hadden iets minder kansen nodig om tot een goal te komen.

In de 2e helft wist Telstar/Schoonderbeek aan de hand van afzwaaiend veteraan Jan-Willem Boer een gelijkspel uit het vuur te slepen. Wederom had Telstar/Schoonderbeek ontzettend veel moeite met haar tegenstander. Maar eveneens ging het zonder te verliezen van het veld. Telstar/Schoonderbeek is natuurlijk al kampioen én gepromoveerd, maar wil en gaat er alles aan doen om ongeslagen de zaal uit te gaan. Hiervoor is een overwinning aanstaande zaterdag in Ede noodzakelijk. Om 14:00 uur wordt er begonnen in sporthal ’t Riet.

Maar nóg belangrijker is dat Telstar/Schoonderbeek 2 móet winnen om in de reserve 1eklasse te blijven. Bij hen is de aanmoediging harder nodig dan bij Telstar/Schoonderbeek 1. Zij spelen om 12:15 uur in Eindhoven. Moedig ze daar aan! De afgelopen week is het rood/witte publiek een echte talisman gebleken. Laat dit in deze laatste zaalwedstrijd nog een keer zo zijn!

Bijdrage van: Lois de Korte