Voorzitter wedstrijdcommissie Henryk Brinksma feliciteert Hessel Hoekstra 1e prijs OK-jollen met de eerste plaats
Voorzitter wedstrijdcommissie Henryk Brinksma feliciteert Hessel Hoekstra 1e prijs OK-jollen met de eerste plaats Heleen van Holten

Prachtig zeilweekend bij de haven van Nijkerk

14 maart 2022 om 12:19 Sport Deel je nieuws

Prachtig weer, goede wind op het randmeer, een toporganisatie en lekker eten in het clubhuis waren de ingrediënten van een prachtig weekend bij Zeil- en motorboot vereniging De Zuidwal Nijkerk.

Na twee jaar ‘drooglegging’ door Corona en een enorme storm in 2019, konden we 12 en 13 maart 2022 zo’n vijftien Finnen en vier OK-jollen ontvangen. Dit winterzeilweekend is voor veel zeilers dé start van het seizoen. Met als gevolg dat een aantal bootjes rechtstreeks uit de winterstalling kwam met hagelnieuwe harpjes en koordjes. Want in de winter worden de boten vaak gereviseerd. Tijdens deze wedstrijden wordt de kwaliteit van de reparaties goed op proef gesteld.

Het natje en droogje werd traditiegetrouw verzorgd door de pachter van het clubhuis die, heel slim, de wijd en zijd bekende ‘soep van Suzan’ én Suzan zelf ingevlogen heeft. De door haar gemaakte boerenkool was een perfecte aanvulling voor de hongerige zeilers aan het eind van de dag.

Bij de Finnen heeft Tymen van Rootselaar de eerste prijs gewonnen (zie foto). Daarmee overtrof de jongere generatie eindelijk zijn vader Tim Rootselaar die ook al jaren meedoet.

Bij de OK-jollen is de wisselbeker en een mooi modelbouwschip naar Hessel Hoekstra gegaan (zie foto). Hij hoopt dat er volgend jaar vanuit de landelijke OK-club meer boten meevaren. Dit jaar waren er helaas flink wat afvallers.

Het was een gedenkwaardig weekend voor de zeilers. Op 2 april opent de haven haar seizoen voor alle leden met een kofferbakverkoop, een informatiemarkt en muziek van het chantykoor. Ook dat belooft weer een gezellige middag te worden.

Voorzitter wedstrijdcommissie Henryk Brinksma feliciteert Tymen van Rootselaar Finzeilers met de eerste plaats
Het wedstrijdveld Finnen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie