Sparta-Ommen
Sparta-Ommen Evert Onderdelinden

Zwaarbevochten zege Sparta Nijkerk VR1 op FC Ommen VR1

25 september 2021 om 20:22 Sport Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk zijn de competitie begonnen met een zwaar bevochten overwinning van 3-1 op FC Ommen VR1. Daar zag het na de eerste helft nog niet naar uit, maar een tactische ingreep in de rust zorgde voor de gewenste competitiestart.

Het was weer ouderwets genieten op de Ebbenhorst. Prima weersomstandigheden, supporters langs de lijn, een officiële opkomst van beide teams op het hoofdveld en 2 Leeuwinnen van de Week die de aftrap mochten nemen. Susanna en Rebecca Tadema uit de MO13-1 speelden de verdediging van FC Ommen helemaal zoek en maakten het goed af.

FC Ommen bleek een taaie en goede tegenstander te zijn. De Spartanen werden de eerste 10 minuten onder druk gezet. Ommen won de meeste duels, maar creëerde geen echte kansen. Sparta Nijkerk kwam er moeizaam uit, maar kreeg in de 25e minuut wel de grootste kans in een 1 op 1 situatie met de keepster. Zo werd het een taaie eerste helft zonder doelpunten.

In de rust werd besproken wat er beter kon en dit pakte goed uit. De aanvallers van Sparta Nijkerk zetten veel meer druk op de centrale verdedigers van FC Ommen, waardoor deze de lange bal niet meer konden spelen. Na goed doorzetten van Mareine Koole werd Ilse van Walsem vrij voor de keepster gezet. Ze faalde niet en zette de bevrijdende 1-0 op het scorebord.

Net nadat Sparta dacht de 2-0 gemaakt te hebben (afgekeurd vanwege vermeend buitenspel), scoorde FC Ommen in de 74e minuut de gelijkmaker, na een fout in de verdediging van de Spartanen.

3 minuten later kwam Sparta echter al weer op voorsprong door opnieuw Ilse van Walsem, die een strakke voorzet van Jolien van Looijengoed simpel binnen kon schieten.

FC Ommen probeerde nog iets te forceren, maar Sparta Nijkerk had nog een joker op de bank. De 15 jarige Quinty Mostert van de MO19-1 mocht haar debuut in VR1 maken en leverde in blessuretijd de assist op Charlotte van Leeuwen die voor een 3-1 eindstand zorgde.

Een prima competitiestart dus voor de Spartanen. Het veldspel kan veel beter, maar er werd veel strijd geleverd en karakter getoond. Er zullen niet veel ploegen zijn die makkelijk van FC Ommen gaan winnen dit seizoen, dus in dat kader een zeer welkome driepunter.

Volgende week zaterdag gaan de Spartanen op bezoek bij DVS’33 Ermelo VR1. Twee weken geleden werd daar voor de beker met 2-1 gewonnen. Het zal ongetwijfeld opnieuw een spannende wedstrijd worden.