Leden van NGV Excelsior ontvangen het nijntje Beweegdiploma.
Leden van NGV Excelsior ontvangen het nijntje Beweegdiploma. Astrid Heilker

Eerste Nijkerkse nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt door Wethouder Aboyaakoub

27 juni 2021 om 20:31 Sport Deel je nieuws

Heel veel blije en trotse gezichtjes waren er afgelopen zaterdag te zien in sporthal Watergoor. Maar liefst 39 kinderen kregen deze dag hun nijntje Beweegdiploma tijdens het allereerste nijntje beweegfeest van gymnastiekvereniging Excelsior! Wethouder mevrouw Aboyaakoub reikte het eerste diploma uit aan de jongste deelnemer: de nog maar net 2-jarige Roxie Cozijnsen. De wethouder nam uitgebreid de tijd om ook alle andere kinderen van hun diploma te voorzien. Door de versoepelingen konden de trotse ouders kijken naar de vorderingen van hun kind, wat het feestje helemaal compleet maakte.

De kinderen van de peuter- en kleutergym en de leden van de ouder- en kindgym hebben goed geoefend tijdens de lessen van het nijntje Beweegdiploma. Ze konden naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen kwamen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes.

Tijdens het beweegfeest kregen maar liefst 39 kinderen hun felbegeerde nijntje Beweegdiploma. Daarop staat waar ze allemaal mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en ze een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

Meer weten? Neem gerust contact op via nijntjebeweegdiploma@ngvexcelsior.nl of kijk op de website: ngvexcelsior.nl. Ook op www.beweegdiploma.nl staat meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie