REGA 1 wint van Amsterdam 78

23 april 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag was het eerste team van Amsterdam 78 de tegenstander van het 1e van REGA. Amsterdam 78 staat weliswaar laatste in de poule, maar dat wil niet altijd zeggen dat het dan makkelijk zal worden, maar een overwinning zou erin moeten zitten. Aangezien Martijn Heidema langdurig geblesseerd is, wordt er gebruik gemaakt van een invaller. Omdat team 2 ook moest spelen op deze zaterdag bood Michel van de Kamp aan om in te vallen. Hij had al vaker in de derde divisie ingevallen, maar nog niet eerder een wedstrijd gewonnen en hij vond dat dat zaterdag dan maar eens moest gaan gebeuren.

De vaste spelers, Willem van ’t Veld en Robin Luijer wonnen allebei vrij gemakkelijk hun wedstrijden, waar Robin alleen in zijn eerste partij wat moeite kende met het enigszins onorthodoxe spel van zijn tegenstander en 1 game verloor. Ook de dubbel ging uiteindelijk redelijk eenvoudig naar REGA, ondanks een niet al te beste wedstrijd.

Michel keek in zijn eerste wedstrijd al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Toch wist hij terug te komen in de wedstrijd door game 3 dik en game 4 nipt te winnen. Het moest dus aankomen op een vijfde game. Hierin kwam Michel vanaf het begin achter en dit bleef zo tot 10-6. Hier liet Michel het beste van zijn spel zien en werd de tegenstander licht nerveus. Uiteindelijk verloor hij toch deze game met 11-9. Ook de tweede wedstrijd van Michel werd een kraker. Michel kwam met mooie forehand aanvalsballen met 2-1 voor, kreeg 2 matchpoints in de 4e game, maar wist die niet te verzilveren en kwam het weer aan op een 5e game. Deze wist hij te winnen en zijn eerste overwinning in de derde divisie was een feit. In zijn laatste wedstrijd was de tegenstander vooral tactisch te sterk, maar toen stond de uitslag van 8-2 al vast.

Al met al een erg goede uitslag en tevreden gezichten. Volgende week wacht een tegenstander van een ander kaliber: het grote GTTC uit Groesbeek komt dan op bezoek.

Rega staat nu 2e in de poule met 25 punten uit 4 wedstrijden. Disnierats staat met 28 punten op de 1e plaats en GTTC Groesbeek met 22 punten op plaats 3.

Meer nieuws over REGA en ons 50 jarig jubileum, vindt u op onze website www.reganijkerk.nl

Door Wilma Lems

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie